Šport
2602 ogledov

Slovence obiskal prav poseben gost

slovenska rokometna reprezentanca Facebook
Slovenski rokometaši so se v Zagreb, kjer se bo danes začelo evropsko prvenstvo, odpeljali z vlakom.

Slovensko reprezentanco v prvem krogu skupinskega dela v Zagrebu čaka obračun z Makedonijo (13. januar), v drugem se bo pomerila z Nemčijo (15. januar), v tretjem pa ji bo nasproti stala izbrana vrsta Črne gore (17. januar).

Marko Bezjak EP Šport Začenjamo proti Makedoniji

Izbranci Veselina Vujovića so se v Zagreb odpeljali z vlakom, na katerem so se, sodeč po utrinkih na družbenih omrežjih, zelo zabavali.

Po besedah selektorja so slovenski fantje edinstveni že zato, ker so se na tekmovanje pripeljali z vlakom, prepričan pa je, da bodo svojo edinstvenost znali pokazati tudi na igrišču. Rokometno reprezentanco je med potjo pozdravil Miloš Rovšnik, nekoč rokometaš in rokometni trener, danes pa pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet. 

Slovenske rokometaše bo v Zagrebu spodbujajo približno 5000 navijačev. To bo prvo veliko tekmovanje po zgodovinskem bronu na svetovnem prvenstvu 2017 v Franciji, kjer so v tekmi za tretje mesto premagali Hrvaško. Slovenija je največji uspeh na evropskih prvenstvih dosegla leta 2004, ko je osvojila srebrno medaljo. Takrat je v polfinalu prav tako izločila Hrvaško, v finalu pa je morala priznati premoč Nemčiji.

Evropsko prvenstvo na Hrvaškem bo potekalo od 22. januarja do 1. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice