Slovenija
2258 ogledov

Bizarno, zakaj so roparja izpustili iz hišnega pripora

zlato Shutterstock
Zjutraj smo poročali, da Slovenija domnevnega roparja ne bo izročila Hrvaški. Na okrožnem sodišču v Krškem so nam pojasnili, zakaj je višje sodišče izročitev zavrnilo.

Romana Stunkovića, domnevnega roparja podjetja, ki se ukvarja s trgovino z zlatom, so izdale biološke sledi. Te so našli v zagrebški stolpnici na kraju zločina in so se ujemale s sledmi iz slovenske evidence. Stunković je bil namreč pri nas zaradi ropa v Termah Čatež pred leti obsojen na osem let zaporne kazni.

<slovenija>21.10.08, zlato, zlatarna, podjetje moro, ljubljana, foto: nik Izročitev Slovenija Slovenija domnevnega roparja noče izročiti Hrvaški

Slovenski organi so mu na podlagi hrvaške zahteve odredili hišni pripor in izvedli hišno preiskavo, višje sodišče pa je zahtevo za izročitev Hrvaški zdaj zavrnilo, kar je hrvaške kriminaliste neprijetno presenetilo in o čemer so se razpisali hrvaški mediji

Hrvati niso dali potrebnih zagotovil

"Hišni pripor zoper Stunkoviča je odpravljen. Višje sodišče je predajo zavrnilo, ker pristojni organi Republike Hrvaške niso podali vseh zagotovil, ki jih je zahtevalo Okrožno sodišče v Krškem (zagotovilo po 2. točki1. odst. 14. čl. Zakona o sodelovanju v kazenskih zadevah z državami članicami EU, da bo Republika Hrvaška po končanem postopku predano osebo vrnila v Republiko Slovenijo)," so pojasnili na okrožnem sodišču v Krškem.

avto, roža Slovenec v Zagrebu Svet Džentelmenski zagrebški ropar je bil Slovenec

Zanimivo je Stunković biološke sledi pustil, ker je bil preveč pohlepen, sicer bi rop ostal nerazrešen. Rop, ki ga je izvedel osmega marca, smo si zapomnili še po tem, ker je zaposleni, ki ji je kasneje v glavo naperil pištolo, najprej podaril rožo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:16 23.februar 2018.

    Kaj , a se mi bojimo , da svojih kriminalcev ne bomo več dobili nazaj al koji k.... !