Svet
6866 ogledov

Džentelmenski zagrebški ropar je bil Slovenec

avto, roža K. Š.
Policija je ujela 40-letnega Slovenca, ki je osmega marca v Zagrebu naropal za 1,8 milijona kun (četrt milijona evrov) zlata in gotovine.

Slovenec je prišel v podjetje Moro & Kunst, ki se ukvarja s prodajo plemenitih kovih. Pri vratarju je pokazal lažno osevno izkaznico ter se z dvigalom odpeljal v 11. nadstopje. Tudi zaposleni je pokazal lažno osebno izkaznico, ji podaril rožo za osmi marec in ji dejal, da je prišel prodat zlato. Ko je 27-letnica urejala formalnosti za prodajo, ji je zagrozil s pištolo ter ukradel denar ter zlato. Ocenjena materialna škoda je 240 tisoč evrov, poroča 24sata.

Mirno odšel iz stavbe

Potem ko je zlato in denar zbasal v torbo, je mirno odšel iz stavbe. Šokirana zaposlena je poklicala policijo, ki pa ga kljub hitri reakciji ni uspela prestreči.

40-letni Slovenec je osumljen razbojništva in nedovoljene uporabe osebnih podatkov (zaradi predstavljanja z lažno osebno izkaznico). Preiskava, v kateri je sodelovala tudi novomeška policijska uprava, se sicer nadaljuje, saj 40-letnika sumijo tudi drugih kaznivih dejanj v Zagrebu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ana Vidic 12:39 07.november 2017.

    Ne morem, da ne bi vprašala: dejansko Slovenec ali samo slovenski državljan?

  • Avatar gujdek
    gujdek 12:30 05.november 2017.

    Zdaj bo obtožen za vse rope in goljufije od 2. svetovne vojne dalje. To bo dobro za statistiko rešenih primerov...