Šport
1291 ogledov

"Upam, da navijači niso obupali"

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
"Mislim, da gremo lahko naprej z dvignjenimi glavami," pravi kapetan slovenske reprezentance.

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma z Makedonijo, saj so na prvih tekmah fizično še na visokem nivoju. Čez prvenstvo nato ponavadi padejo, ker nimajo prave rotacije v moštvu. Na tekmi smo zelo nihali v igri. Makedonci so dobro odprli drugi polčas, a smo spet povedli, na koncu pa naredili štiri napake. Enkrat se reči poklopijo, drugič ne. Dali smo vse od sebe, publika je bila fenomenalna. Ko smo imeli slabe minute, so nas dvignili prav navijači, stisnili smo iz sebe še nekaj dodatne moči. Rad bi se vsem zahvalil in upam, da ne bodo obupali nad nami," je po porazu s 24:25 dejal kapetan slovenske izbrane vrste Vid Kavtičnik.

Selektor in nekateri njegovi sogralci so imeli precej pripomb na odločitve romunskega sodniškega dvojca, član francoskega Montpellierja pa sojenja ni želel komentirati. Te teme se je le bežno dotaknil: "V zadnjem času smo imeli veliko težav s poškodbami, Makedonija pa je resna reprezentanca. Še posebej na prvih tekmah na prvenstvu, ko so igralci še sveži. Dvajset minut smo igrali z igralcem manj. Če je bilo to prav, ne vem, o takšnih stvareh ne odločam jaz. A to je bilo zelo težko za nas. Izgubili smo, upam pa, da bomo uspešnejši na naslednjih tekmah."

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Skupina C Šport Šok za začetek prvenstva

Po porazu na prvem dvoboju so se reči za slovensko izbrano vrsto precej zapletle. Za napredovanje bodo Slovenci potrebovali vsaj zmago proti Črni Gori, če bo favorizirana Nemčija tudi na ostalih dvobojih prikazala prepričljivo igro. V primeru, da bodo napredovali tudi Makedonci, bodo ti imeli v naslednjem delu tekmovanja dve točki več od čete Veselina Vujovića, saj so dobili medsebojno tekmo.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
​​​​​​​

"Deset minut se bomo zdaj posvetili še tej tekmi, nato pa se bodo vse misli usmerile na Nemčijo. Mislim, da gremo lahko naprej z dvignjenimi glavami, borili smo se do zadnjega atoma moči, drug za drugega. Ni se izšlo. Gremo naprej! Zdaj imamo Nemce, to je za nas psihološko najlažja tekma, saj so totalni favoriti. Poskušali bomo dati vse od sebe, trudili se bomo igrati svojo igro in poskušali presenetiti," pravi nekdanji rokometaš Kiela, ki je v nemškem rokometu blestel v letih 2005 - 2009.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Odmevi po tekmi Šport "Sojenje? Kdor se spozna na rokomet, je videl vse"

"Ne vem, kakšno bo vzdušje na naslednji tekmi, saj igramo v ponedeljek, ko ljudje delajo. Ampak ne dvoboju z Makedonijo je bila atmosfera odlična, zahvalil bi se vsem, ki so nas prišli bodrit. Bilo je res dobro vzdušje," je Kavtičnik odgovoril na vprašanje, ali tudi na naslednjem dvoboju pričakuje glasno podporo s tribun.

Pričakovanja slovenskih navijačev so sicer po lanski bronasti kolajni na svetovnem prvenstvu visoka. "Seveda, to je normalno. A imamo veliko poškodb in ljudje to vedo."

Kaj pa njegova poškodba? "Težko je. Vedno dam vse od sebe, a pričakovanja so vedno še višja od tega, kar dam. Lahko bi bilo boljše, lahko slabše, na naslednji tekmi se bom potrudil, da bo še boljše. Da bom še bolj lahko pomagal ekipi. Na prst ne gledam dosti, je pač takšen, kakršen je."

Komentarjev 2
  • vladek 12:19 14.januar 2018.

    Vujović je od odličnih rokometašev naredil grobijane