Šport
24372 ogledov

Tako točko Nemčije vidijo ostali

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Sporen remi med Slovenijo in Nemčijo je razburil rokometne navdušence.

Nemška reprezentanca je na tekmi proti Sloveniji vodila le enkrat, v 51. minuti je prišla do vodstva z 21:20. Že prej je slovenski tabor razjezila odločitev, ko sta litovska sodnika dosodila izključitev Vidu Kavtičniku, naknadno z isto kaznijo kaznovala še pomočnika selektorja Uroša Šerbca, Nemcem pa dala tudi sedemmetrovko. Po videnem kontakta ni bilo. Ob dveh igralcih več se je Nemčija popolnoma vrnila v igro.

A to je bila le uvertura. Po zadnjem slovenskem zadetku, ki je za večino ljudi v zagrebški dvorani pomenil zmago Slovenije, sta sodnika zaradi oviranja pri izvajanju centra izključila Blaža Blagotinška, Nemci pa so imeli na voljo strel s sedmih metrov, ki so ga tudi izkoristili za končnih 25:25.

"Kakšna farsa! Kavtičnik ga je 'ubil' s telepatijo," je eden izmed komentarjev na hrvaškem portalu 24sata. "Kaj delajo sodniki Slovencem, pa to ni normalno. V tekmo sem šel navijajoč za Nemce, ampak zdaj bi dal 100 evrov, da bi zmagali Slovenci. 16:2 v izključitvah, 100 sedemmetrovk ... Koga vi zajeba...? Ljudje se ubijajo na treningih, nato pa tole ...," je mnenje drugega.

"Nevidena drama v Areni. Slovenci so zrušili Nemčijo, sodniki so jim vzeli zmago," pa se glasi naslov na portalu index.hr. Tudi tu so komentarji večinoma na strani slovenske izbrane vrste. Svoje je imel za povedati tudi twitter:

Komentarjev 2
  • gregor51 07:32 16.januar 2018.

    Vodstvo naše reprezentanca bo (mogoče je že) uradno vložilo pritožbo zaradi evidentnega kršenja rokometnih pravil, s tem, da bo to omejeno samo na zadnjih 30 sekund! Zakaj gre? Sodnika sta po ogledu video analize zaradi kršenja sredine, po doseženem našem ...prikaži večm golu, izključila Blagotinška in posledično zaradi novega pravila Nemcem dosodila še sedemmetrovko. In kje je problem? Prvič, sodnika sta se na video analizo odločila, po posredovanju Nemške reprezentance, po rokometnih pravilih pa video analiz