Šport
4818 ogledov

Nemški tabor: "Mirno pričakujemo pritožbo."

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
V nemškem taboru po sporni tekmi s Slovenijo vztrajajo, da je bila sodniška odločitev pravilna.

"Hvala, video dokaz!" je analizo kaotičnega razpleta tekme skupinskega dela na EP 2018 med Slovenijo in Nemčijo pospremil nemški Bild.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Favorizirani Nemci so po zaslugi sporne sodniške odločitve prišli do izenačenja s sedememtrovko, katero so dosegli več minut po izteku igralnega časa. Sodnika sta se za najstrožjo kazen odločila zaradi nepravilnega oviranja Blaža Blagotinška.

Več o pravilih si preberite TUKAJ.

blaž blagotinšek Pravila so jasna Šport Sramota! Tako so sodniki okradli Slovenijo

V nemškem taboru so prepričani, da sta sodnika sprejela pravilno odločitev. Nemška rokometna zveza (DHB) je v uradnem odzivu na tekmo zapisala, da se slovenske pritožbe ne bojijo.

"Sodniki so se posluževali možnosti pregleda posnetka in ga temeljito preučili. Končna odločitev je pravilna. Razumemo, da je po dramatični končnici razočaranje nasprotne ekipe veliko, vendar mirno pričakujemo pritožbo Slovenije," so sporočili.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 EHF Šport Kocka bo padla danes!

V nemški rog je po koncu srečanja trobil tudi strelec odločilnega zadetka Tobias Reichmann. "Odločitev je bila čista. Trije so bili v krogu. To je bila prigarana točka, sploh če pogledamo prvi polčas. Zelo smo se borili," je povedal 29-letni nemški reprezentant in razkril, da si je v zadnjem hipu premislil. "V bistvu sem nameraval streljati v drugi kot," je dodal.

Najglasneje sta pri sodnikih protestirala vratar Silvio Heinevetter in Paul Drux. "Poznam pravilo. Sodnikom sem ga pojasnjeval kot nor," je dejal čuvaj mreže, Drux pa je dodal: "Trije so stali pred mano. Tako pač ne gre. To je čista sedemmetrovka."

"Še nikoli nisem doživel česa takšnega. Odločitev je bila pravilna."

Julius Kühn

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 15:01 17.januar 2018.

    VIDEOREPORTAŽA iz "Slovenskega središča" na Evropskem rokometnem prvenstvu v Zagrebu: www.youtube.com/watch?v=83xw3mXpfr8&feature=share

Sorodne novice