Šport
16898 ogledov

Kocka bo padla danes!

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Evropska rokometna zveza bo danes odločala o pritožbi slovenske reprezentance.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v ponedeljek po tekmi pritožila na razplet tekme na evropskem prvenstvu z Nemčijo, ki se je v okviru drugega kroga skupine C v Zagrebu končala z neodločenim izidom 25:25 (15:10). Odločitev bo Evropska rokometna zveza sprejela danes.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Sledi pritožba SLO Šport Sodniki pojasnili, selektor meni, da je to cirkus

Za obe ekipi je točka izredno pomembna. Branilci naslova so prišli vsaj do ene točke, ki o drugem delu lahko odloča o uvrstitvi Nemčije v drugem delu tekmovanja, enako pa velja za Slovenijo, saj bi z morebitno zmago nad Nemčijo vsaj delno nadoknadila primanjkljaj po porazu z Makedonijo.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Kaj mislite? Šport Tako točko Nemčije vidijo ostali

Šest sekund pred koncem dvoboja je Slovenija po golu Blaža Janca povedla s 25:24. Litovski sodniški par Gatelis-Mazeika je nato po izteku igralnega časa po protestu nemške klopi uveljavil novo rokometno pravilo in po ogledu videoposnetka, ta je v uporabi od SP 2015 v Katarju, dosodil sedemmetrovko za Nemčijo, s katero so Nemci po golu Tobiasa Reichmanna prišli do izenačenja.

Vprašanje, ki ga bo morala rešiti EHF, je, ali je bila dosojena sedemmetrovka pravilna. Sodnika sta Blažu Blagotinšku, ki naj bi bil v trenutku zadnjega nemškega napada manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča, s tem naj bi na nedovoljen način oviral zadnji nemški napad, pokazala rdeči karton in sedemmetrovko za Nemčijo.

Zdaj bo EHF dodatno analizirala posnetek zadnje akcije na tekmi. Blagotinšek je res blokiral podajo Paulu Druxu, EHF pa bo morala odločiti, ali je bila sodniška odločitev pravilna.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Sramota Šport Velika Nemčija je padla, a sodniki trdijo drugače rokomet evropsko prvenstvo 2018 Razočaranje Šport "Ne verjamem, da bi gledali posnetek, če bi bilo obratno"
Komentarjev 5
  • matej08 10:57 16.januar 2018.

    Pravilo ima tudi drugi del (preberite si ga) zato sta sodnika naredila napako.

  • Pepe007 09:30 16.januar 2018.

    Profesionalci bi morali vedeti, kje se lahko gibljejo po pravilih. Ne morajo računati na to, da bodo nekaj sodniki videli in kaznovali ali pa ne.

  • berto 09:15 16.januar 2018.

    Vrana vran še ni oči izkljuvala za arbitražo nosit imamo original hrbet