Šport
11768 ogledov

Nemci vso krivdo zvalili na Slovence

nemška rokometna reprezentanca Epa
Nemški mediji vztrajno zavračajo slovenske očitke.

Z razburljivo končnico tekme drugega kroga rokometnega evropskega prvenstva med Nemčijo in Slovenijo, ki se je šele po zapletu po tekmi končala s sedemmetrovko za Nemčijo in izenačenjem na 25:25, se na široko ukvarja tudi nemški tisk. Ta si je enoten, da je šlo v zadnji sekundi tekme za napako slovenske obrambe in srečno osvojeno točko.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Sramota Šport Velika Nemčija je padla, a sodniki trdijo drugače

Spletni portal ntv slikovito povzema končnico tekme in potezo slovenskega selektorja Veselina Vujovića, ki se je pred odločilno sedemmetrovko pred postavil v slovenski gol, kot bi želel sam braniti zadnji strel na tekmi. A to je le obrobna novica, saj so Nemci na koncu prišli do točke in kot piše ntv, so jim Slovenci pri tem izdatno pomagali.

Novinar omenjenega portala namreč poroča, da je Blaž Blagotinšek naredil neumno napako, ko je na napačen način oviral zadnji nemški napad, saj Nemcem ni ostalo dovolj časa, da bi resno ogrozili slovenska vrata. "Srečno smo jo odnesli. Tudi zato, ker smo sedemmetrovko sploh dobili dosojeno," je dejal Hendrik Pekeler. Pri ntv so mnenja, da ima Slovenija s pritožbo, ki jo je vložila po tekmi, le minimalne možnosti za uspeh. To pa tudi ni glavna skrb nemških novinarjev, ki so bili po tekmi izredno kritični predvsem do igre Nemčije v obrambi.

blaž blagotinšek Pravila so jasna Šport Sramota! Tako so sodniki okradli Slovenijo rokomet evropsko prvenstvo 2018 Kaj mislite? Šport Tako točko Nemčije vidijo ostali

Frankfurter Allgemeine Zeitung podrobneje razkriva, da je Nemcem točko zagotovil vratar Silvio Heinevetter, ki je neposredno po zadnjem pisku sirene pridivjal k sodniku in mu razložil napako Blagotinška, ki so jo spregledali praktično vsi na igrišču, in šele posnetki so pokazali, da je imel nemški vratar prav in da je Blagotinšek nepravilno prekinil zadnji nemški napad.

Nordwest Zeitung dogajanje na igrišču neposredno po koncu tekme primerja z napetostjo kriminalke. Tudi ta časnik piše, da so Nemci srečno prišli do točke, a da je bila sodniška odločitev korektna, saj je bil Blagotinšek ob izvajanju napada preblizu in je zato na nepravilen način prekinil napad. "Vesel sem, da imamo video dokaz in da je Tobias Reichmann obdržal živce," pa povzemajo nemškega selektorja Christiana Prokopa in dodajajo, da slednji glede na razplet razume razburjenje v slovenskem taboru.

Tudi WAZ poroča, da je bil junak tekme Reichmann, ki je pri izvajanju sedemmetrovke zamenjal Uweja Gensheimerja, prvega izvajalca sedemmetrovk v reprezentanci, in Nemčiji rešil srečno in zelo pomembno točko. Tudi WAZ opisuje dogodke po koncu tekme, a z enakim pogledom na zaplet - Blagotinšek je storil napako. Časnik pa se ukvarja tudi s slabo igro nemške reprezentance, ki je imela velike težave z zdesetkano Slovenijo.

Spletni portal Sport1 prav tako poudarja, da je šlo v odločilnih trenutkih za napako slovenske obrambe, vendar analizira pravila igre in trdi, da Slovenija s pritožbo, ki jo je sprožila, ni povsem brez možnosti. Pri tem se ukvarja predvsem z vprašanjem, kaj sta v resnici piskala sodnika. Pri tem gre za trenutek oddaje žoge v zadnjem napadu. Tudi ta portal citira vodstvo nemške reprezentance, da so možnosti za uspeh slovenske pritožbe zelo majhne.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Samozavestni Šport Nemški tabor: "Mirno pričakujemo pritožbo."
Komentarjev 2
  • Vseslovensko Združenje Malih D 15:01 17.januar 2018.

    VIDEOREPORTAŽA iz "Slovenskega središča" na Evropskem rokometnem prvenstvu v Zagrebu: www.youtube.com/watch?v=83xw3mXpfr8&feature=share

  • Vseslovensko Združenje Malih D 16:11 16.januar 2018.

    VIDEO REPORTAŽA - Otvoritev »Slovenskega poslovnega središča« ob Evropskem rokometnem prvenstvu: www.youtube.com/watch?v=-_5eIDYfeQI