Čehi že v četrtfinalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Na svetovnem prvenstvu v hokeju v Rusiji so v predtekmovalni skupini A v popoldanski tekmi Čehi s 3:1 premagali Kazahstan in si že zagotovili nastop v četrtfinalu.
Oglej si celoten članek

Češki hokejisti, ki v Moskvi še niso izgubili, so opravili s Kazahstanci, ki so jim sicer nudili dostojen odpor. Z dvema goloma se je v češki ekipi izkazal Tomaš Plekanec, Kanadčan s kazahstanskim potnim listom Nigel Dawes je štiri minute in pol pred koncem tekme izid znižal na 1:2, zmago češke izbrane vrste pa je tri minute pozneje potrdil Robert Kousal.

Danci so ugnali Latvijo s 3:2, odločitev je padla po izvajanju kazenskih strelov. V eni od tekem v boju za obstanek so sicer bolje začeli danski hokejisti, ki so povedli z golom Nicklasa Jensena, a so Latvijci v 22. minuti preko Kaspars Daugavinsa povedli z 2:1. Ne za dolgo, kajti pet minut pozneje je bil izid po zaslugi Mortena Paulsena spet izenačen. V zadnji tretjini se izid ni več menjal, tako kot tudi ne v podaljšku in šele po streljanju kazenskih strelov so Danci z goloma Larsa Ellerja in Nicklasa Jensena prišli do zmage in do dveh točk, za Latvijce, ki so še tretjič na tem prvenstvu osvojili točko pa je v polno zadel le Nikolaj Ehlers. Latvijci so pred tem po podaljšku izgubili proti Švedski in Češki.

Na dobri poti, da se uvrstijo med osem najboljših ekip na svetovnem prvenstvu v Rusiji, so tudi ameriški hokejisti, ki so premagali Madžare, še vedno edino ekipo, ki na tem prvenstvu še ni osvojila točke. Končalo se je rezultatom 5:1. V prvi tretjini se mreži nista zatresli, v drugi pa so Američani v polno zadeli trikrat, nato v zadnji še dvakrat, častni gol za Madžarsko pa je dosegel Ištvan Sofron v 58. minuti.

V boju za uvrstitev v četrtfinale po zmagi nad Belorusi ostajajo Nemci, ki so v prvi tretjini v polno zadeli trikrat, svojo prednost pa so ohranili do konca tekme. Dvoboj se je končal z izidom 5:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.