Šport
91 ogledov

Čehi že v četrtfinalu

Tomaš Plekanec EPA
Na svetovnem prvenstvu v hokeju v Rusiji so v predtekmovalni skupini A v popoldanski tekmi Čehi s 3:1 premagali Kazahstan in si že zagotovili nastop v četrtfinalu.

Češki hokejisti, ki v Moskvi še niso izgubili, so opravili s Kazahstanci, ki so jim sicer nudili dostojen odpor. Z dvema goloma se je v češki ekipi izkazal Tomaš Plekanec, Kanadčan s kazahstanskim potnim listom Nigel Dawes je štiri minute in pol pred koncem tekme izid znižal na 1:2, zmago češke izbrane vrste pa je tri minute pozneje potrdil Robert Kousal.

Danci so ugnali Latvijo s 3:2, odločitev je padla po izvajanju kazenskih strelov. V eni od tekem v boju za obstanek so sicer bolje začeli danski hokejisti, ki so povedli z golom Nicklasa Jensena, a so Latvijci v 22. minuti preko Kaspars Daugavinsa povedli z 2:1. Ne za dolgo, kajti pet minut pozneje je bil izid po zaslugi Mortena Paulsena spet izenačen. V zadnji tretjini se izid ni več menjal, tako kot tudi ne v podaljšku in šele po streljanju kazenskih strelov so Danci z goloma Larsa Ellerja in Nicklasa Jensena prišli do zmage in do dveh točk, za Latvijce, ki so še tretjič na tem prvenstvu osvojili točko pa je v polno zadel le Nikolaj Ehlers. Latvijci so pred tem po podaljšku izgubili proti Švedski in Češki.

Na dobri poti, da se uvrstijo med osem najboljših ekip na svetovnem prvenstvu v Rusiji, so tudi ameriški hokejisti, ki so premagali Madžare, še vedno edino ekipo, ki na tem prvenstvu še ni osvojila točke. Končalo se je rezultatom 5:1. V prvi tretjini se mreži nista zatresli, v drugi pa so Američani v polno zadeli trikrat, nato v zadnji še dvakrat, častni gol za Madžarsko pa je dosegel Ištvan Sofron v 58. minuti.

V boju za uvrstitev v četrtfinale po zmagi nad Belorusi ostajajo Nemci, ki so v prvi tretjini v polno zadeli trikrat, svojo prednost pa so ohranili do konca tekme. Dvoboj se je končal z izidom 5:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.