Šport
35 ogledov

Branilci naslova ostali nepremagani

kanada nemčija EPA
Na SP v hokeju v Rusiji so v predtekmovalni skupini A v popoldanski tekmi vodilni Čehi s 7:0 premagali Norvežane, v večerni pa so domači hokejisti z 10:1 opravili z Danci.

V skupini A Čehi nadaljujejo z dobrimi predstavami v Moskvi. Danes so že v prvi tretjini strli odpor Norvežanov, saj so kar trikrat zatresli njihovo mrežo, še bolj pa so bili učinkoviti v drugi tretjini, v kateri so dosegli še štiri gole. V zadnji tretjini so se zadovoljili z visokim vodstvom, z dvema goloma se je izkazal Lukaš Kašpar.

Do svoje tretje zmage v skupini A so prišli domačini svetovnega prvenstva, ki so z golom Nikite Zajceva v 13. minuti povedli že s 3:0. V 30. minuti so Danci izid z golom Jannika Hansena izid znižali, toda prejeti gol, kot da je razjezil ruske hokejiste, ki so v le štirih minutah z dvema goloma Sergeja Mozjakina nasprotnikom pobegnili na štiri gole prednosti, do konca tretjine pa so dosegli še dva gola. V zadnji tretjini so Rusi, ki bodo od jutri naprej lahko računali še na trojico igralcev Washington Capitals, Alekseja Ovečkina, Jevgenija Kuznjecova in Dimitrija Orlova, dansko mrežo zatresli trikrat.

Kanadčani zagospodarili v sedmih minutah

V skupini B so Kanadčani v večerni tekmi že v četrti minuti povedli z 1:0, strelec je bil Taylor Hall, dvajset minut pozneje je na 2:0 povišal Corey Perry. Vendar se Nemci niso predali, saj jih je Patrick Reimer v 32. minuti vrnil v igro, v 37. pa je Sinan Akdag izid izenačil. V zadnji tretjini so branilci naslova svetovnih prvakov vse dvome o zmagovalcih rešili v sedmih minutah. Najprej je Kanadčane s svojim drugim golom na tekmi spet v vodstvo popeljal Hall, nato pa je nemško mrežo zatresel še Boone Jenner. Četrto zmago kanadske izbrane vrste na letošnjem svetovnem prvenstvu je potrdil Cody Ceci.

Popoldne so Američani premagali Francoze in ostali v igri za napredovanje v četrtfinale. V prvi tretjini ekipi nista dosegli gola, v drugi pa je reprezentanca ZDA z golom Chrisa Widemana v 34. minuti povedli z 1:0, do konca tretjine sta v polno zadela še Connor Murphy in J. T. Compher. S tem je bil odpor Francozov dokončno strt, končni izid je tako na začetku zadnje tretjine postavil Brady Skjei.

SP v hokeju, izidi:

Skupina A

Češka - Norveška 7:0 (3:0, 4:0, 0:0)
Rusija - Danska 10:1 (3:0, 4:1, 2:0)

Lestvica:
1. Češka 11
2. Rusija 9
3. Švedska 8
4. Švica 7
5. Norveška 5
6. Danska 4
7. Kazahstan 2
8. Latvija 2


Skupina B

ZDA - Francija 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Kanada - Nemčija 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Lestvica:
1. Kanada 12
2. Finska 12
3. ZDA 6
4. Slovaška 6
5. Francija 5
6. Nemčija 4
7. Belorusija 3
8. Madžarska 0

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.