Celjani bodo igrali za tretje mesto

Foto: twitter RK Celje Piv. Laško Celje pivovarna Laško
Na zaključnem turnirju lige Seha so bili od Celjanov boljši Zagrebčani.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se niso prebili v veliki finale zaključnega turnirja lige Seha v Skopju. Od slovenskih prvakov so bili na današnji drugi polfinalni tekmi boljši tekmeci iz Zagreba, ki so slavili z 29:28 (14:11). Celjska zasedba se bo v nedeljo, 15. aprila, v tekmi za tretje mesto pomerila z beloruskim Brestom, finalna tekma med Vardarjem iz Skopja in Zagrebom se bo pričela ob 20.15.

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so bili večji del tekme v zaostanku, v končnici pa so jih le malenkosti ločile do skalpa nad tradicionalnimi tekmeci iz hrvaške prestolnice.

V 55. minuti so zaostajali za štiri gole (23:27), nato pa so v naslednjih treh minutah naredili delni izid 4:1 in se tekmecem približali na gol zaostanka (27:28). V izjemno razburljivi končnici je zadnji žebelj v celjsko rokometno krsto zabil Domagoj Pavlović, ki je dvajset sekund pred koncem zadel za nedosegljivo prednost dveh golov. Celjani so prek Jana Jurečiča znižali na 28:29, za preobrat pa jim je zmanjkalo časa.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s šestimi goli, enega manj je dosegel Domen Makuc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.