Šport
86 ogledov

Celjani bodo igrali za tretje mesto

Celje pivovarna Laško twitter RK Celje Piv. Laško
Na zaključnem turnirju lige Seha so bili od Celjanov boljši Zagrebčani.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se niso prebili v veliki finale zaključnega turnirja lige Seha v Skopju. Od slovenskih prvakov so bili na današnji drugi polfinalni tekmi boljši tekmeci iz Zagreba, ki so slavili z 29:28 (14:11). Celjska zasedba se bo v nedeljo, 15. aprila, v tekmi za tretje mesto pomerila z beloruskim Brestom, finalna tekma med Vardarjem iz Skopja in Zagrebom se bo pričela ob 20.15.

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so bili večji del tekme v zaostanku, v končnici pa so jih le malenkosti ločile do skalpa nad tradicionalnimi tekmeci iz hrvaške prestolnice.

V 55. minuti so zaostajali za štiri gole (23:27), nato pa so v naslednjih treh minutah naredili delni izid 4:1 in se tekmecem približali na gol zaostanka (27:28). V izjemno razburljivi končnici je zadnji žebelj v celjsko rokometno krsto zabil Domagoj Pavlović, ki je dvajset sekund pred koncem zadel za nedosegljivo prednost dveh golov. Celjani so prek Jana Jurečiča znižali na 28:29, za preobrat pa jim je zmanjkalo časa.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s šestimi goli, enega manj je dosegel Domen Makuc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice