Šport
1390 ogledov

Trije Slovenci po kazni na madžarskem minimalcu

Veszprem Epa
V vrstah madžarskih rokometnih prvakov so se odločili za nevsakdanji ukrep.

Slovenski rokometaši Dragan Gajić, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek so skupaj z ostalo ekipo pri Veszpremu ostali brez dela plač do konca madžarskega prvenstva. 

Vodstvo kluba se je zaradi slabih predstav moštva odločilo, da igralcem plače zniža in jim na mesec ne izplača več kot znaša minimalna plača na Madžarskem, to je 444,69 evra.

Rokometaši so vodstvo kluba z največ naslovi madžarskega prvaka razjezili po porazu s 25:32 v osmini finala lige prvakov pri danskem Skjern Handboldu. Obvestilo o znižanju plač je klub objavil na svoji spletni strani.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Vujović: Šport "Sodniki smrdijo po alkoholu, zastopajo pa le svoje interese"

Po besedah klubskega vodstva, so rezultati ekipe "nesprejemljivi in nevredni ekipe", plače bodo tako minimalne do konca madžarskega prvenstva v začetku maja. Končno odločitev bo vodstvo sprejelo glede na "igranje ekipe v prihodnjih dneh".

V domači ligi je Veszprem pred 26. državnim naslovom, v ligi prvakov pa ga v soboto čaka povratna tekma proti Skjernu za uvrstitev v četrtfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.