Šport
184 ogledov

Slovenija med prireditelji EP 2019

rokomet žoga mreža rokometna žoga gol Simbolična fotografija.
Evropska rokometna zveza EHF je določila organizatorje evropskih prvenstev mlajših kategorij za leto 2019.

Med organizatorji EP 2019 se je znova znašla tudi Slovenija. Ta bo prihodnje leto v Celju organizirala evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let, kar bo že tretji zaporedni tovrstni turnir za mlajše kategorije v zadnjih letih.

Lani je Rokometna zveza Slovenije (RZS) v sodelovanju z ŽRK Z'Dežele in Mestno občino Celje pripravila EP za dekleta do 19 let, letos pa bo od 19. do 29. julija v dvoranah Golovec in Zlatorog potekal turnir za fante do 20 let, na katerem bo nadarjena generacija slovenskih rokometašev pod vodstvom Saše Prapotnika napadala najvišja mesta, so sporočili iz RZS.

Na evropskem prvenstvu za kadetinje bo nastopilo najboljših 16 ekip stare celine, ki se bodo za naslov potegovale v obeh največjih celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog. Zveza EHF je po mnenju RZS z že tretjo podelitvijo enega izmed rokometnih turnirjev za mlade Sloveniji znova izkazala izjemno zaupanje in potrditev, da je organizacija prvenstev vselej odlična.

Komentarjev 1
  • ludvik1985 16:19 17.avgust 2019.

    Slovenija ima odlicne rokometase! Nazalost je Trener Reprezentance na prvenstvu v Skoplju forsiral igralca st.9 in zaradi slabe igre tega igralca in zelo slabe strategije trenerja smo izgubili! Upam, da bo trener odpuscen!

Sorodne novice