Šport
10885 ogledov

Pristopil je mož iz IHF in dejal: "Poskrbita za moje Nemce"

veselin vujović Epa
Še eno potrdilo, da v rokometu ni vse tako, kot bi moralo biti.

Slovenski rokometaši in njihovi navijači še dolgo ne bodo pozabili sojenja na letošnjem evropskem prvenstvu, ko so jim sumljive sodniške odločitve najprej onemogočile enakovreden boj z Makedonijo, kasneje pa se je zgodila še farsa na dvoboju z Nemčijo. Takrat je litovski sodniški par po ogledu posnetka v zadnjih sekundah, ekran sta sicer prekrila s črno krpo, dosodil rdeči karton Blažu Blagotinšku zaradi oviranja izvajanja nemškega centra, Nemci pa so dobili na voljo še sedemmetrovko za izenačenje.

"Kaj skrivajo, da tega ne sme videti nihče? Čakala sta na navodila. V ušesih sta imela slušalke in nekdo jima je moral reči, kaj naj zapiskata. Ker onadva nista sposobna oceniti. Če bi bila in bi poznala pravila, bi videla, kaj se je zgodilo. Bila sta dva delegata, dva sodnika, pa še nadzornik in niti eden od njih ni poznal pravil. Predstavljajte si to!" je takrat dejal razburjeni slovenski selektor.

Rokomet analiza Videoanaliza Šport Če je to res, je kraja še večja rokomet evropsko prvenstvo 2018 Antena Šport "Stari, zaj* si nas"

"Takšne zaključke sem že doživljal, tudi to je na koncu čar rokometa. Morda sicer na trenutke na vse skupaj preveč vplivajo sodniki. S tem se moraš čim prej sprijazniti," pa nam je dejal krilni igralec Darko Cingesar, na vprašanje, ali bi po njegovem mišljenju sodniki šli pogledati zadnjo akcijo, če bi bili strani obrnjeni in bi Slovenija zaostajala za zadetek, pa je odvrnil: "Ne. Ne verjamem. Iskreno povedano. V to ne verjamem."

rokomet evropsko prvenstvo 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Da razmere za vse v rokometu niso enake, je zdaj v intervjuju za Ekipo dejal tudi nekdanji sodnik, zdaj delegat Darko Repenšek: "Leta 2005 sva na SP v Tuniziji sodila (z Jankom Požežnikom, op.p.) pomembno tekmo med Norveško in Nemčijo, ki je bila naslednji organizator svetovnega prvenstva. Do naju je prišel gospod z IHF in nama rekel: 'Vidva, poskrbita malo za moje Nemce.' O imenu ne bom, tega si pa ne upam."

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Pojasnilo Šport Tako vse skupaj vidijo slovenski sodniki rokomet evropsko prvenstvo 2018 Iz arhiva Šport Gre pri sodnikih za staro zamero?

"Resno razmišljam, da se teh iger ne grem več in da bi se umaknil. To si upam jasno povedati. Nikomur ne mislim nastavljati hrbta," je še dodal Repenšek.

 

Komentarjev 3
  • Janez_53 17:22 23.februar 2018.

    Repenšek, kaj si upaš povedati? To, da "se tega ne greš več"? Za to ni treba biti poseben junak! Junak pa bi bil, če bi takrat, ko te je tip prosil, "da poskrbiš za njegove Nemce", takoj ukrepal! Saj si ...prikaži več vendar imel pričo! Nisi pa po mojem mnenju imel jajc, zato je sedaj brez veze o tem govoriti.

  • rogixl 15:11 23.februar 2018.

    Bilo je govora, da se bo šlo do konca, sedaj je pa že vse utihnilo. Edino zadoščenje je, da so Nemci izpadli.

  • mižimaži 13:48 23.februar 2018.

    Kwa je Repanšek ?...najprej nekej blekneš...pol pa ko je treba povedat ime...pa kt največja pička stisneš svoj mlahav kurac med noge...

Sorodne novice