Šport
15953 ogledov

Nemški rokometaš: "Včasih je nor, toda rad imam tega človeka."

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Po turbulentni končnici srečanja med Slovenijo in Nemčijo so se vrstili različni komentarji.

Potem, ko je videoanaliza Sloveniji odvzela zmago proti Nemčiji, so se mnogi spotaknili ob obnašanje selektorja Veselina Vujovića, ki je s teatralnim vložkom po koncu igralnega časa nakazal, da želi namesto slovenskega vratarja braniti sporno dosojeno sedemmetrovko.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Dodatno motivirani Šport "S Slovenci se nihče ne sme zafrkavati"

V Sloveniji je Vujović, še posebej po lanski bronasti medalji na svetovnem prvenstvu, pravi heroj, v tujini pa ga mnogi vidijo kot nastopača in pretirano čustvenega strokovnjaka. A njihovega mnenja ne deli eden bivših zvezdnikov nemškega rokometa.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Drugi del Šport Bo v Varaždinu dovolj prostora za Slovence?

Stefan Kretzschmar je že več kot deset let v igralskem pokoju, toda njegovo ime v evropskem rokometu še vedno pomeni veliko. V letih 1994 in 1995 je bil izbran za najboljšega nemškega rokometaša, z izbrano vrsto je leta 2003 na svetovnem prvenstvu osvojil srebrno medaljo, leto kasneje zlato na evropskem prvenstvu, okitil se je tudi z olimpijskim srebrom.

Kretzschmar, ki je na 218-ih nastopih za reprezentanco dosegel kar 821 zadetkov, je Vujovićevo ravnanje na srečanju proti Nemčiji videl drugače kot večina njegovih rojakov.

"Lahko rečete, kar želite o tem človeku, toda to je najboljši rokometaš vseh časov. On je bil najboljši. Je zelo čustven in poln strasti do igre. Včasih je nor, toda rad imam tega človeka. Srečno mojster in Slovenija!" je na družbenem omrežju zapisal Kretzschmar in storil prvi korak proti nemško-slovenski navijaški spravi.

Komentarjev 7
  • Kepca 19:50 19.januar 2018.

    Vsa čast našim fantom in Vujotu. Slej ko prej se vse vrne in plača. Prav je da jim je pokazal kaj si misli in da jih je poslal tja od koder so prišli. Da ima prav pa je dokazal s ...prikaži več tem, da ga niso izključili.

  • Vseslovensko Združenje Malih D 16:21 19.januar 2018.

    VIDEO REPORTAŽA – Predsedniki UEFA, RZS, Atlantic Grupa, Better Finance in VZMD ter župani in ministri o športu kot promotorju gospodarstva: www.youtube.com/watch?v=83xw3mXpfr8 VIDEO REPORTAŽA – Otvoritev »Slovenskega poslovnega središča« ob EU rokometnem prvenstvu: www.youtube.com/watch?v=-_5eIDYfeQI

  • wolf.ata 19:47 18.januar 2018.

    ja,hrvat,ki je bil na tej tekmi delegat je imel pred leti pretep z njim itd.,sodnika sta tudi nekaj imela tako,da so sedaj nekaj spacali in naše oškodovali,banda