Šport
2808 ogledov

"Zdaj imamo realne možnosti za dober rezultat"

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Selektor Slovenije je bil po dvoboju z rojaki precej bolj umirjen kot po tekmah z Makedonijo in Nemčijo.

Slovenska rokometna reprezentanca je na odločilni tekmi visoko premagala Črno goro z 28:19 in se prebila v naslednji krog tekmovanja. "Zadovoljen sem s tem, kar so fantje prikazali danes. Lahko pa smo še boljši," je po tekmi z rojaki dejal črnogorski strateg na slovenski klopi Veselin Vujović.

V Varaždinu bodo njegovi izbranci igrali z Danci, Španci in Čehi, vse omenjene ekipe so v drugi del prinesle dve točki. Slovenija bo drugi del začela z zadnjega mesta z eno osvojeno točko, poleg treh reprezentanc iz skupine D pa bo dve točki imela tudi Nemčija. Makedonija je v najboljšem položaju s tremi točkami.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Foto Šport Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

"Položaj je zelo zanimiv. Ena ekipa ima tri točke, ostale dve, mi eno. Vse je še v igri, vse je mogoče, če bomo ostali mirni in osredotočeni in če bomo še dvigali formo. Mislim, da tudi na tekmi z Nemčijo, ki je bila relativno dobra, še nismo pokazali vsega. Prepričan sem, da igramo iz tekme v tekmo boljše. To me hrabri. Ker so izpadli Madžari, bomo imeli na svoji strani tudi najštevilčnejšo publiko v Varaždinu," je pred naslednjim delom tekmovanja zdaj optimističen Vujović. 

Ta je po sodniških odločitvah na tekmi z Nemčijo bil pripravljen celo zapustiti evropsko prvenstvo, Rokometna zveza Slovenije pa se je uradno za obstanek na EP odločila šele po tretji uri. Je to vplivalo na priprave za tekmo s Črnogorci? "Bilo je neugodno pripravljati taktiko, se pogovarjati o tekmi, a niti ne veš, če bo takšen scenarij, ali drugačen. Igralce smo poskušali izolirati od vsega, poskušali smo jih umiriti. Imeli smo normalni režim - zajtrk, video pripravo, nato pa je prišla potrditev, da igramo. Ni bilo tako lahko, kot morda izgleda. A na koncu smo zasluženo zmagali. Zadovoljen sem, da smo napredovali in da imamo še vedno realne možnosti, da napravimo dober rezultat."

Nemčija Makedonija EP v rokometu Skupina C Šport Makedonci proti Nemcem ubranili prvo mesto

"Bili smo čustveno prazni po tekmi z Nemčijo. Vsa ta ugibanja, ali bomo ostali, ali bo Vujović kaznovan ... bilo je milijon reči, ki pravzaprav niso športne narave, fantje pa po njih niso mirni. V času interneta je pač tako, vsi so na socialnih omrežjih, moč je prebrati in najti marsikaj. Zdaj bomo poskušali ostati mirni. Smo malce utrujeni, a to so tudi ostali. Forma nekaterih fantov se dviguje, kar nas veseli, naredili pa bom vse, da zdaj dobimo naslednji dvoboj."

Prvi naslednji tekmec bo Danska. "To bi bila smetana na torti, če premagamo Dance. So naši dolžniki. So olimpijski prvaki, ki so nas premagali v tistem četrtfinaliu. Želimo jim vrniti. Če bi startali z zmago, bi bili po mojem mnenju zelo blizu polfinala. A lažje je to reči, kot pa to tudi narediti. Danci so resna reprezentanca, imajo velike zvezdnike. A to so tudi Nemci, ki smo jih skoraj premagali."

Češka Madžarska EP v rokometu Skupina D Šport Čehi Madžare poslali domov

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice