Šport
5212 ogledov

Bo v Varaždinu dovolj prostora za Slovence?

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Slovenska izbrana vrsta bo polfinale lovila v Areni Varaždin.

V varaždinski dvorani, oziroma Areni je prostora za 5000 duš. Glede na to, da je Slovenijo že v prvem delu v Zagrebu povprečno bodrilo več kot 3000 navijačev, se v nadaljevanju prvenstva, ko se bodo delile polfinalne vstopnice, obeta še večji naval.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Foto Šport Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

Prepričljiva zmaga moške rokometne reprezentance nad Črno goro, ki je Sloveniji zagotovila napredovanje v drugi del evropskega prvenstva na Hrvaškem, je bila pričakovana med slovenskimi navijači, ki so v sredo prišli v zagrebško Areno. Splošno razočaranje nad sojenjem očitno ni uničilo navijaškega optimizma pred nadaljevanjem prvenstva v Varaždinu.

Slovenijo v drugem delu tekmovanja čakajo tekme s Španijo, Dansko in Češko. Kljub temu, da v drugi del zaradi bolečega poraza proti Makedoniji in grenkega remija proti Nemčiji prenaša samo eno točko, med slovenskimi navijači ne manjka optimizma. Večja ovira za obisk tekem bo tako razdalja in čas med tednom.

V polfinale bosta napredovali dve najboljši reprezentanci iz novonastale skupine 1.

Prvo tekmo bo Slovenija igrala že v petek ob 20.30, tekmec bo Danska. Naslednja preizkušnja jo čaka šele v torek ob 18.15 proti Španiji, sklepna tekma predtekmovanja proti Češki pa bo v sredo ob 16. uri.

"V naši skupini je še vse odprto, nobena ekipa ni v izraziti prednosti, mi pa lahko premagamo vsakega tekmeca. Danci nam v preteklosti niso odgovarjali, a videli smo, da so premagljivi, kar so na presenečenje vseh pokazali Čehi. Proti Nemcem smo dokazali, da lahko igramo z vsakim, zakaj ne bi tudi z Danci," je pred odhodom v Varaždin dejal Gašper Marguč.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Odmevi po zmagi Šport "Stroj se je ogrel"

EP v rokometu (skupina 1):

LESTVICA:
1. Makedonija 3 točke
2. Španija 2
3. Danska 2
4. Nemčija 2
5. Češka 2
6. Slovenija 1

Komentarjev 2
  • stary1 15:13 19.januar 2018.

    moj prijatelj iz partizanskih cajtov je hitro po vojni gagnil in v STERNTALU so mu postavili veliki spomenik,,Pa so prišli ta pravi gospodarstveniki ruknili oni bron dol s podstavka in ga dali pretopit za bolj koristne stvari , npr za ...prikaži več topovske cevi ali kaj podobnega,,Da pa ne bi podstavek bil brez simbola so tja postavili svinjsko bučo, Kako smo se mi stari partizani smejali ko smo videli to v cajtung,, Vi sploh ne veste koliko je ta naš < partizan< v cajtu vojne požrl svinjskega mesa,, tak da z

  • Jožef Koprivnikar 11:34 18.januar 2018.

    Tokrat bodo služili na račun naših navijačev.Kdo pravi da nismo za sodelovanje ?