Šport
3819 ogledov

Velik škandal, igralci žurali med EP

Hrvaška Srbija EP 2018 Epa
Srbski selektor obtožil igralce za polom na evropskem prvenstvu.

Slovenski ljubitelji rokometa si bodo evropsko prvenstvo na Hrvaškem najbolj zapomnili po spornih dogodkih v zaključku tekme med Slovenijo in Nemčijo, ko so sodniki po ogledu posnetkov dodelili sedemmetrovko Nemcem, tekma pa se je nato končala z remijem. Zdaj imajo veliko kost za glodanje tudi v srbskem rokometu.

Srbi so precej pričakovali od nastopa na EP, domov pa so se vrnili z 12. mestom. Zdaj je selektor Jovica Cvetković oddal poročilo srbski rokometni zvezi, za vsebino pa so izvedeli tudi nekateri mediji in razkrili kaos, ki je po besedah selektorja vladal v reprezentanci. V poročilu je namreč zapisano, da so se glavni srbski igralci Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković in Nemanja Zelenović, med prvenstvom večkrat zabavali po zagrebških lokalih.

Jovica Cvetković, selektor srbske reprezentance, evropsko prvenstvo v rokometu 2018 Šport Cvetković: Ni mi žal, povedal sem resnico

"Tu še ni bilo konec neprijetnih presenečenj. Pred odločilno tekmo z Islandijo je Petar Nenadić v intervjuju izjavil, da nikoli več ne bo igral za reprezentanco, hkrati pa sem izvedel, da je sedem igralcev že rezerviralo letalske karte za vrnitev v Beograd po prvem delu prvenstva," so o besedah Cvetkovića zapisali pri Telegrafu.

Rokometaši selektorjev poročilo ostro zanikajo, pravijo, da v njem ni resnice. "Niti eno noč nisem odšel žurat. To lahko potrdi tudi moj cimer Nemanja Ilić, enako Petar Nenadić s katerim sem vsak večer sedel v sobi. Tudi on ni odhajal ven. Selektor je uprl prst v nas, a bili smo najboljši strelci v kvalifikacijah in popeljali Srbijo na evropsko prvenstvo," je dejal član poljskih Kielc Darko Đukić in dodal: "Naj selektor pokaže potrdilo hrvaške policije, ki naj bi pazila na nas. Prepričan sem, da je nima."

Srbija je na EP sicer dobila le eno tekmo, prav tisto odločilno proti Islandiji.

Oster odgovor igralcev

Igralci so se odzvali tudi s pismom za javnost, v njem pa je kar nekaj 'cukrčkov'. "Ali je mogoče, da selektor ne ve v katerem klubu igrajo igralci? Kapetana Žarka Šešuma je tako vprašal, kako je v Löwenu, čeprav ta že štiri leta igra za Göppingen! Ali je mogoče, da selektor postavi vprašanje reprezentantu Bogdanu Radivojeviću: 'Kjeje si zdaj, mali?', ke ne ve v katerem klubu igra. Ali je mogoče, da selektor odide v Skopje, da bi opravil pogovor z Alemom Toskićem, a ta igra v Velenju?" so se o rokometnem znanju svojega selektorja vprašali igralci in dodali: "Glede na to, ni čudno, da ni poznal 85 odstotkov igralcev iz drugih reprezentanc."

Po njihovih besedah se selektor ni odeleževal treningov, imel pa je na voljo tudi privatni avtomobil, igralci pa so se vozili z ekipnim avtobusom. "Ni se vedelo, kdaj je zajtrk, kosilo, kdaj se odide iz hotela," so še dodali.

"V tednu dni je račun v hotelu za alkoholne pijače znašal 1.200 evrov. Zato niti ni čudno, da je bil selektor vsak veče v alkoholiziranem stanju. V takšnem stanju je tudi vodil tekmo proti Belorusiji. Pod vplivom alkohola je tudi napadel in udaril podpredsednika zveze Dragana Škrbića. To je resnica, priskočili so igralci in jih razdvojili ter mirili strasti," je še zapisano v odzivu rokometašev.

Ti so zaključili takole: "Sramotno in grdo je, da Jovica Cvetković svoje neznanje, nered in skandale upravičuje na naših hrbtih. Nihče od nas na evropsko prvenstvo ni odšel na izlet, ampak, da se častno in pošteno bori za svojo državo."

Komentarjev 1
  • supreme 20:01 22.februar 2018.

    Ig.K. .........bi reku, da si balkanc......drugic vsaj preberi za sabo in zamenjaj besede ,ki niso slovenske........

Sorodne novice