Šport
14930 ogledov

Hrvati ogorčeni nad Vujovićem: "To je sramota, šel je predaleč!"

veselin vujović Epa
Temperamentni Veselin Vujović je sam poklical hrvaški medij in se za svoje besede opravičil.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je na Hrvaškem dvignil veliko prahu z neslano šalo o Svetem Martinu na Muri, kjer se Slovenci pripravljajo na zadnji dve tekmi skupinskega dela EP 2018.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Spletni hit Šport Vujovićev protest ima simboličen pomen

"Prvič imamo na velikem tekmovanju tri dni premora. Iskreno povem, da ne vem, kaj bomo delali v tej vukoj***ni, kako se že reče, Sveti Martin, kjer ni ničesar, ne volka ne čuka. Nekaj se bomo morali domisliti, razmišljam, da bi jih za kakšen dan pustil domov, glede na to, da smo blizu meje," Vujovićevo izjavo citirajo Sportske novosti.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Spremembi v ekipi Šport Že z avtobusa povsem nabrušeni za tekmo

sveti martin na muri | Avtor: Wikipedia Wikipedia
Hrvaški mediji so se družno zgražali nad besedami barvitega Črnogorca. Vujoviću so očitali, da izjave niso vredne selektorja ene najboljših rokometnih reprezentanc na svetu in da si človek s tako visokim ugledom na Balkanu in drugod po Evropi česa takšnega ne bi smel privoščiti. "Sramotna izjava Vujovića," so zapisali na 24sata.hr, podobno kritični so bili tudi drugi hrvaški mediji.

Toda Vujović je znova dokazal, da ni le velik rokometaš in trener, temveč tudi velik človek. Po izrazito negativnem odzivu v hrvaškem medijskem prostoru se je na lastno pest odločil, da bo poklical v uredništvo Sportskih novosti in se za svojo izjavo opravičil.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Trenutek resnice Šport Vujović potrdil dve menjavi

"Nikogar nisem želel užaliti, to je bila samo šala. Kaj takšnega mi ne bi niti padlo na pamet, saj me na Hrvaškem sprejmejo kot doma. Nisem imel namena kogarkoli užaliti, še najmanj pa ljudi, ki se trudijo, da bi bilo naše bivanje na Hrvaškem čim lepše. Opravičujem se vsem," je za SN dejal naš selektor.

rokomet slovenija reprezentanca ep 2018 varaždin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 9
  • Žurnalček 11:54 24.januar 2018.

    Vukojebine so na vseh koncih sveta , v vsaki državi , v vsaki pokrajini ! In Sveti Martin je vukojebina za nekoga , ki živi v mestu ! Kaj se ima za opravićevati ! Hrvati sami imenujejo Knin za vukojebino ...prikaži več , pa je ohoho mestece , ne pa tele tri kmetije !

  • vladek 15:49 23.januar 2018.

    tri leta si v Sloveniji pa še nezna niti ene besede Slovenske.V kakšnem jeziku ih uči o taktiki rokometa

  • borut54 13:23 23.januar 2018.

    Vujović je rekel pravilno. In se Hrvatje nimajo kaj poseravat. Pa če je ta Vukojebina na Hrvaškem ali v Sloveniji. Človek je pač živo, čuteče bitje.