Šport
384 ogledov

Francozi in Hrvati blizu napredovanja

Francija Švedska EP v rokometu Epa Švedi so Francozom zabili le 17 golov.
V soboto sta bili na evropskem prvenstvu v rokometu odigrani dve tekmi v skupini I.

Francija je ohranila popoln izkupiček z gladko zmago nad Švedsko (23:17). Odločilna je bila trdna francoska obramba na čelu s fantastičnim vratarjem Vincentom Gérardom (19 obramb), ki je Skandinavce omejila na najmanjše število doseženih zadetkov v njihovi zgodovini nastopanja na evropskih prvenstvih.

Že v prvem polčasu so si Francozi hitro priigrali prednost štirih zadetkov, a so se Švedi vrnili v igro in večkrat prišli le na zadetek zaostanka, v 41. minuti pa tudi izenačili (12:12). Zatem so Francozi z delnim izidom 5:0 pobegnili na 20:14 in odločili tekmo.

Za Francoze je Cédric Sorhaindo zabil pet golov, enega manj je prispeval Kentin Mahé. Za poražence je Simon Jeppson mrežo zatresel štirikrat, Albin Lagergren pa trikrat.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Mora se zgoditi Šport To je scenarij, ki Sloveniji prinaša polfinale

Domačini boljši od Norvežanov

Hrvaška Norveška EP v rokometu | Avtor: Epa Hrvati so proti Norvežanom storili velik korak proti polfinalu. Epa

Hrvaška je v večerni tekmi premagala Norveško (32:28) in se močno približala polfinalu, ki ga bo iskala na zadnji tekmi predtekmovanja proti Franciji.

Gostitelji so začeli silovito in povedli s 3:0. Zatem so bili ves čas v ospredju, že v prvem polčasu so si priigrali štiri gole prednosti, a so se Norvežani še znali približati, najbolj na začetku drugega polčasa, ko so zaostajali le še za zadetek. Sredi nadaljevanja pa so Hrvati znova stopili na plin in spet pobegnili za štiri gole, karje bilo dovolj za bolj ali manj mirne trenutke do konca tekme.

Pri Hrvatih je bil s šestimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Manuel Štrlek, Luka Cindrić je dodal pet golov. Pri Norvežanih je Sander Sagosen tekmo končal z osmimi zadetki, Kristian Bjornsen pa s šestimi.

rokomet slovenija reprezentanca ep 2018 varaždin Selektor: Šport "Razmišjam, da bi igralce pustil domov"

EP v rokometu (skupina I):

Hrvaška - Norveška 32:28 (17:15)
Štrlek 6, Cindrić 5, Mamić 4; Sagosen 8, Bjornsen 6.

Švedska - Francija 17:23 (8:10)
Jeppson 4, Lagergren 3; Sorhaindo 5, Mahé 4.

LESTVICA:
1. Francija 6 točk
2. Hrvaška 6 (+1)
3. Norveška 4 (+1)
4. Švedska 4
5. Belorusija 0
6. Srbija 0

(+/-) - število odigranih tekem glede na tekmece  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice