Šport
8106 ogledov

"Razmišjam, da bi igralce pustil domov"

rokomet slovenija reprezentanca ep 2018 varaždin Epa
Slovenska reprezentanca je po porazu z Dansko bržkone zapravila vse možnosti za preboj v polfinale, čeravno nekaj teoretičnih možnosti še obstaja.

Med štiri najboljše bi se Slovenija prebila ob dveh zmagah nad zelo močno Španijo ter Češko, ki je najbolj prijetno presenečenje tekmovanja in je v skupinskem delu na kolena položila Dansko, na petkovi tekmi v varaždinski Areni pa pošteno namučila Nemčijo. Ob tem bi Sloveniji morali na roko iti tudi drugi dvoboji v skupini II, a težave je, da je v igri zares veliko število točk, Slovenija pa je je iz Zagreba v Varaždin prenesla zgolj eno, kar je najmanj med vsemi šestimi izbranimi zasedbami v Varaždinu.

Slovenski selektor Veselin Vujović je po petkovi tekmi priznal, da so se njegovi varovanci trudili po najboljših močeh, odločilnega koraka v dvoboju z rokometno potentnimi Danci pa niso mogli narediti.

"Smo v položaju, ko nam preostane le, da se na zadnjih dveh tekmah maksimalno potrudimo in skušamo premagati Španijo in Češko. V našem interesu je, da si na Hrvaškem izborimo čim boljšo uvrstitev. Na zadnjih dveh tekmah bom morda skušal z nekaterimi menjavami osvežiti ekipo v želji, da ji povrnem zbranost. V ekipo bom bržkone vpeljal igralce, ki so željni dokazovanja in rezultata ter da iz tega turnirja izvlečemo maksimum," je uvodoma dejal Vujović in dodal: "Ne morem reči, da sem razočaran z našo igro, a sem daleč od tega, da lahko rečem, da sem zadovoljen. Besede, da smo se tekmecem dostojno in dobro upirali, me ne zanimajo in v športu nič ne pomenijo. Na vsaki tekmi moraš dati vse od sebe, mi pa na zadnjem dvoboju poti Danski tega nismo storili."

veselin vujović Vujović Šport "Fante sem poskušal dvigniti, a mi ni uspelo"

V prvem delu tekmovanja v Zagrebu se je slovenska izbrana vrsta veliko ukvarjala s sojenjem in celo napovedala protestni odhod s prvenstva. Je morda tudi to vzelo preveč energije slovenskim rokometašem pred odločilnimi tekmami v Varaždinu?

"Ne verjamem, da je to vplivalo, če je pa bilo tako, potem moji varovanci niso pripravljeni za velika tekmovanja. Na njih se dogaja marsikaj. Če te tovrstne zadeve motijo, potem niso nared za nastope na veliki sceni. Na turnirjih se moraš čim prej privaditi na poraze in zmage ter svojo osredotočenost usmeriti na naslednjo tekmo, zadržati zbranost in imeti v sebi močan voljni moment. To je osnova," je dejal Vujović in dodal: "Mi imamo po tekmi z Dansko na voljo tri proste dni, kar se mi je prvič zgodilo v moji igralski ali trenerski karieri. Če sem iskren, zares ne vem, kaj bomo delali v teh treh dneh v tistem zakotju, kjer smo nastanjeni. Nekaj si bomo morali izmisliti, razmišljam celo o tem, da igralcem dam enodnevni premor. Trenutno smo nastanjeni na hrvaško-slovenski meji, do domov rokometašev pa ni daleč ..."

EP 2018 Šport Borbenim Slovencem na koncu zmanjkalo sape

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v torek, 23. januarja, ko se bo pomerila s Španijo, dan kasneje pa še s Češko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.