Šport
1297 ogledov

"Fante sem poskušal dvigniti, a mi ni uspelo"

veselin vujović Epa
V slovenskem taboru so strnili vtise po porazu z Dansko (28:31), s katerim smo izgubili vse realne možnosti za preboj v polfinale.

"Med celotno tekmo je primanjkovalo moči in kemije znotraj moje ekipe. Skušal sem svoje igralce dvigniti, a mi enostavno ni uspelo. Res je tudi, da smo imeli na nasprotni strani igrišča izjemno močne Dance, ki so dosegli veliko lahkih golov v igri ena na ena. Nam je vedno lažje igrati proti telesno močnim igralcem, kot sta Francija ali Hrvaška, manj nam ustrezajo te hitre izbrane vrste, kot je denimo Danska," je povedal selektor Veselin Vujović.

EP 2018 Šport Borbenim Slovencem na koncu zmanjkalo sape

Vid Kavtičnik: "Delali smo neumne napake. Dolge danske žoge na krilo so bile za nas usodne že v Rio de Janeiru, pokončale pa so nas tudi v Varaždinu. Morda bi morali zaigrati bolj tvegano, a nimamo si česa očitati, saj smo se med celotno tekmo borili in skušali ujeti tekmece, a se naša namera ni posrečila."

sodnik Ah, sodniki Šport Nov velik škandal na evropskem prvenstvu

Marko Bezjak: "Težka tekma, a tako smo tudi pričakovali. Bili smo vseskozi za danskimi petami in v igri za zmago, navkljub trudu pa nismo uspeli preobrniti tekme v našo korist. V prelomnih trenutkih dvoboja smo enostavno naredili preveč napak."

Matevž Skok: "Nismo odigrali veliko tekem na tem EP, a vse so bile živčne. Uvodne tekme v Zagrebu so nas preveč izpraznile. Pred današnjo tekmo smo vedeli, da bodo Danci kaznovali vsako našo napako, kar so tudi storili. Vseskozi smo bili v tekmi, a olimpijskim prvakom, ki igrajo zelo pametno in v močnih evropskih klubih, enostavno nismo bili kos v celoti. Tekma z njimi je dobra šola za naprej."

Komentarjev 1
  • res.no 09:41 20.januar 2018.

    Glav gor fantje, pohvale za borbo. Dobro ste parirali Dancem, so pac bili včeraj boljsi. Verjamem,,da je pri vas delno naredil svoje tudi pritisk, da he zmaga ta nujna za polfinale. Nimate si kaj ocitati niti fantje niti selektor. Navijamo ...prikaži večo in ponosni smo na vas se naprej. Zdaj pa neobremenjeno z igro naprej za cim visje mesto.

Sorodne novice