Šport
36735 ogledov

Nov velik škandal na evropskem prvenstvu

Lino Červar
Hrvaški selektor reagiral podobno kot slovenski. Ampak ...

V zadnjih dneh so se Evropska rokometna zveza in sodniki ubadali z jezo slovenskih pristašev rokometa po tekmi med Slovenijo in Nemčijo, po včerajšnjem dvoboju med Hrvaško in Belorusijo pa se morajo pri EHF spopadati z nezadovoljstvom beloruskih navijačev, medijev in zveze.

Rokomet analiza Videoanaliza Šport Če je to res, je kraja še večja

Ruska sodnika sta v zadnjih napadih povsem zaustavila Beloruse in jim trikrat dosodila prekršek v napadu. Tako se je zgodilo tudi ob zadnji priložnosti Belorusov za izenačenje, pred tem pa sta delilca pravice spregledala potezo hrvaškega selektorja Lina Červarja, ki je z rokami oviral rokometaša tekmecev. Hrvatje so po odvzeti žogi krenili v napad in postavili končni izid 25:23, ki jih ohranja v igri za polfinale.

"Ne, nič ni bilo. Ob avt liniji se premikam skozi celotno tekmo," je po dvoboju dejal Červar, nato pa s svojimi izjavami še prilil olja na ogenj. "Sodniki so me hoteli uničiti. Kakšen je to kriterij? Tega ne razumem. Kot da igramo v gosteh. Tukaj delajo cirkus iz nekaterih reči. Morda pa sem narobe videl. Kot da se je pripravljal umor, operacija pa ni uspela," je sodnike kritiziral hrvaški selektor. A tokrat so njegove besede naletele na posmeh tudi v domači javnosti.

nikola karabatić Superzvezdnik Šport "Slovenija bi morala zmagati."

"Lino je bil verjetno še pod vplivom tekme, ker sodniki niso grešili na račun Hrvaške. Na primer, v zadnjih treh beloruskih napadih so sodniki vselej piskali prebijanje," so zapisali tudi na portalu 24sata.hr, še več pa so povedali komentarji. "Ne morem verjeti, kaj je izjavil Lino o sodnikih. Če jih ne bi bilo, bi remizirali ali celo izgubili," je zapisal eden od komentatorjev, drugi pa je menil: "To je dno dna. Červar je obtožil sodnike za dramo na koncu, realnost pa je, da so nas na koncu porinili naprej."

Hrvaška Belorusija Ep 2018 Šport Hrvatom krvavo potrebna zmaga, Srbi brez možnosti
Komentarjev 18
  • Sabir 14:39 19.januar 2018.

    Koliko jas vidim Cervar je pogledal na uro ampak Belorus ker je hotel isprovocirati rdec karton in sedemmetrovko se je zagnal v objem Cervarju cisti rdec karton za Belorusa Haaa haaa

  • alen04 12:56 19.januar 2018.

    Hrvati=GOLAZEN!!!!!

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:30 19.januar 2018.

    Pa so se nam smejali,te gate umazane.

Sorodne novice