Šport
3713 ogledov

Zato niso uresničili svoje grožnje

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Razum je prevladal nad čustvi.

O razlogih za soglasno odločitev slovenske rokometne delegacije, ki je v luči sodniške kraje zagrozila s predčasnim odhodom z EP na Hrvaškem, je na sredini izredni tiskovni konferenci spregovoril predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac, ki je med drugim dejal: "Razpravljali smo o aktualnih situacijah. Odločitev je bila soglasna, nadaljujemo s tekmovanjem Odločili smo se, da ostanemo v dobro športa."

RZS Zagreb Franjo Bobinac RZS odločila Šport Znana usoda slovenske reprezentance

Slovenski rokometaši so se po velikem razočaranju pobrali s prepričljivo zmago nad Črno goro, (28:19), s katero so si zagotovili uvrstitev v drugi del tekmovanja.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Drugi del Šport Bo v Varaždinu dovolj prostora za Slovence?

Varovanci Veselina Vujovića so se iz Zagreba preselili v Varaždin, kjer bodo igrali tekme skupinskega dela. Če bodo uspešni (napredovanje prinašata le prvi dve mestu v skupini), se bodo za polfinalni obračun vrnili v hrvaško prestolnico.

Tega si nadvse želi tudi slovenski selektor, ki je po zmagi nad Črno goro pojasnil, zakaj so opustili idejo o predčasnem slovesu od EP.

"Šport je nad vsem!"

"Ne glede na grde stvari, je šport nad vsem. Ljudje bodo podprli našo odločitev, da ostanemo. Na igrišču smo želeli dokazati, da sodimo med najboljših 12 reprezentanc v Evropi," je dejal Vujović.

"Bog, daj da se vrnemo v Areno (v Zagrebu, op. a.), ker bi to pomenilo, da smo se uvrstili v polfinale," si je zaželel črnogorski strokovnjak, ki je s svojo reakcijo po sporni sodniški odločitvi navdušil tudi nekdanjega zvezdnika nemške reprezentance.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Kakšen poklon! Šport Nemški rokometaš: "Včasih je nor, toda rad imam tega človeka."

"Bog, daj da se vrnemo v Areno, ker bi to pomenilo, da smo se uvrstili v polfinale."

Veselin Vujović

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Vujović Šport "Zdaj imamo realne možnosti za dober rezultat"

Slovenija bi z odhodom z evropskega prvenstva tvegala hude sankcije s strani Evropske rokometne zveze (EHF), ki bi lahko imele katastrofalne posledice na prihodnost reprezentančnega in klubskega rokometa. Krovna zveza bi ji lahko prepovedala nadaljnje nastope na tekmovanjih pod okriljem EHF, bržkone bi dobila tudi denarno kazen.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Odmevi po zmagi Šport "Stroj se je ogrel"

Rokometaši se bodo zdaj posvetili nadaljevanju prvenstva, a tekma z Nemčijo bo v bližnji prihodnosti še na tapeti. "S pritožbami bomo nadaljevali, v 21 dneh bomo vložili pritožbo na arbitražo EHF," je obljubil predsednik RZS.

vid kavtičnik Veliko veselje Šport Norišnica v garderobi, v glavni vlogi pa Kavtičnik
Komentarjev 1
  • Snežinko 19:11 18.januar 2018.

    Kakorkoli že, groziti z odhodom ni bila ravno prava poteza. Nenazadnje - kaj pa je mala Slovenija? Kdo pa bi jokal, če bi odšli (razen slovencev)? Še več - vsi bi bili veseli, ker bi imeli enega manj za premagat...