Šport
7189 ogledov

Šok za polno zagrebško Areno

rokomet Epa
Na evropskem rokometnem prvenstvu na Hrvaškem se je končalo tekmovanje po skupinah, tako da sta že znana polfinalna para.

V skupini II je prvo mesto zasedla Danska, ki bo v polfinalu igrala s Švedsko, drugo pa Španija, za finale se bo merila s prvouvrščeno skupine I, Francijo.

V obeh skupinah je bilo negotovo do konca, pred zadnjim krogom je bilo še precej neznank, ekip, ki so upale na polfinale. Med njimi tudi Slovenija, ki pa je po remiju s Češko možnosti izgubila. Danci so prvo mesto v skupini potrdili z visoko zmago 31:20 nad Makedonijo. Slednja se je prvem polčasu še držala, ob odmoru je bilo neodločeno, nato pa ji je zmanjkalo moči. Danci so postopoma večali prednost, vodili tudi z 12 goli razlike, tekmo pa mirno pripeljali do konca.

Kdo se bo poleg Danske uvrstil v polfinale, je odločal dvoboj Španije in Nemčije, dveh reprezentanc, ki Slovenije nista premagali. Tudi na tej tekmi je bil polčas izenačen, z golom prednosti so na odmor odšli Španci, ki pa so v drugem polčasu zagospodarili na igrišču. Nemci so za kratek čas zašli v krizo, nikakor niso mogli doseči gola, zapravljali napade, tekmecem pa omogočali, da so zadevali tudi na prazna vrata. Španci so vodili z osmimi goli prednosti, do konca tekme pa polovico te brez posebnih težav tudi zadržali, zmagali so z 31:27.

Do konca negotovo je bilo tudi v skupini v Zagrebu. Tam so najprej na nepomembnem obračunu Belorusi gladko premagali Srbijo, nato pa se je začel odvijati boj za mesti v polfinalu. Norveška je z 28:25 premagala Švedsko, a to je bila za njih pirova zmaga, razlika je bila premajhna, da bi lahko računali na napredovanje. Veseliti pa se niso mogli niti Švedi, njihova usoda je bila v rokah Francozov in Hrvatov.

Že pred tem dvobojem je bilo jasno, da bodo Francozi prvi v skupini, Hrvati, ki bi se v polfinale uvrstili, če bi Norvežani proti Švedom dosegli le en gol več, pa so potrebovali točko. V polni Areni so dvoboj dobro začeli, pokopal pa jih je zaključek prvega polčasa, ko so Francozi, večji del tekme so igrali brez prvega zvezdnika Nikole Karabatića, pobegnili na plus šest.

V prvem polčasu Hrvati niso imeli razpoloženega vratarja, v drugem pa se je "razbranil" Mirko Alilović. Gostitelji prvenstva so jih začeli loviti, se v 53. minuti približali le na gol zaostanka, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo. Na koncu so Francozi zmagali s 30:27, s tem pa Hrvate poslali v boj za peto mesto, za katerega se bodo borili s Čehi.

"Ključ za poraz je bil prvi polčas. To ni način na kateri bi morali igrati, vstop v tekmo je bil katastrofalen. V drugem polčasu smo prikazali našo igro, a je že bilo prepozno. Bili so boljši, zmage si nismo niti zaslužili. Si je pa ta publika zaslužila, da bi pokazali kaj več," je po tekmi dejal Luka Stepančić. Po zadnjem pisku sirene je sicer nabito polna in glasna zagrebška Arena onemela, kar nekaj hrvaških igralcev pa zaradi razočaranja ni moglo skriti solza. 

EP 2018, 2. del:

Skupina I (Zagreb)

Srbija : Belorusija  27:32 (11:16)

Švedska : Norveška  25:28 (11:12)

Hrvaška : Francija  27:30 (13:19)

LESTVICA:
1. Francija 10
2. Švedska 6
3. Hrvaška 6
4. Norveška 6 
5. Belorusija 2
6. Srbija 0

Skupina II (Varaždin)

Slovenija : Češka   26:26 (11:12)

Makedonija : Danska  20:31 (12:12)

Nemčija : Španija  27:31 (13:14)

LESTVICA:
1. Danska 8 
2. Španija 6
3. Češka 5
4. Slovenija 4
5. Nemčija 4
6. Makedonija 3

Komentarjev 2
  • nergač 14:24 25.januar 2018.

    ustrašili so se jih. Ko pa so ugotovili, da se jih ni treba bat, je bilo pa že -5

  • klincek 14:19 25.januar 2018.

    škoda

Sorodne novice