Šport
2930 ogledov

To se mora zgoditi in Sloveniji bo uspel čudež

vid kavtičnik Epa
Slovenski rokometaši imajo po zmagi nad Španci (31:26) še vedno možnosti za uvrstitev v polfinale EP na Hrvaškem.

Varovanci Veselina Vujovića so na tekmi s štirikratnimi evropskimi podprvaki nujno potrebovali zmago, če so želeli ohraniti teoretične možnosti za uvrstitev med najboljše štiri ekipe na stari celini oziroma se v primeru, da polfinale ne bo dosegljivo, vmešajo v boj za končno peto mesto na EP 2018 na Hrvaškem.

Slovenija EP v rokometu EP v rokometu Šport Slovenija še med živimi!

Borbeni slovenski rokometaši so v torek na kolena položili favorizirane Špance in ob odličnih taktičnih zamislih črnogorskega strokovnjaka, ki je znal zaigrati na prave karte in s svojimi odločitvami zadel v polno, odigrali eno najboljših tekem prvenstva.

Naših fantov niso zmedle niti nekatere nenavadne odločitve romunskega sodniškega para Constantin Din/Sorin-Laurentiu Dinu, ki pa ob tako razpoloženih Slovencih nista mogla krojiti razpleta obračuna.

Borut Mačkovšek Veselin Vujović Video Šport Mačkovšek je rekel "ne"!

Slovenija je osvojila pomembni dve točki in opravila svoj del naloge. Po zmagi Češke nad Makedonijo (25:24) je postalo jasno, da polfinale ostaja dosegljivo.

Možni scenariji

Slovenija v zadnjem krogu skupinskega dela v Varaždinu mora premagati Češko, kar bi pomenilo, da ima na računu pet točk. Ob tem je bistveno, da se Španija in Nemčija, ki imata na računu po štiri točke, razideta z neodločenim izidom.

Če se tekma evropskih velesil ne bo končala z remijem, bo Sloveniji preostal samo še boj za končno peto mesto, s katerim bi si olajšaja pot na naslednje svetovno prvenstvo.

Slovenci bodo računali na pomoč Danske, vodilne reprezentance na lestvici, ki mora v zadnjem krogu premagati Makedonijo. Po tem scenariju bo Danska osvojila prvo mesto v skupini, Slovenija, Nemčija in Španija pa bi imele po pet točk. Ob takšnem razpletu bodo odločali izidi medsebojnih tekem:

Slovenija je premagala Španijo in remizirala z Nemčijo - 3 točke
Nemčija je remizirala s Slovenijo in Španijo - 2 točki
Španija je remizirala z Nemčijo in izgubila s Slovenijo - 1 točka

V primeru, da Nemčija premaga Španijo ali obratno, se bo Slovenija potegovala za tretje mesto v skupini oziroma končno peto mesto na EP, ki prinaša neposredno uvrstitev na SP 2019 na Danskem in v Nemčiji.

Za Slovenijo je ključnega pomena, da Danska premaga Makedonijo, sprejemljiv je tudi remi. Makedonci bi se namreč v primeru uspeha proti Dancem točkovno izenačili s Slovenci in napredovali po zaslugi zmage v uvodnem krogu skupinskega dela v Zagrebu.

"Ob vseh okoliščinah v naši izbrani vrsti bi bilo končno peto mesto na letošnjem sklepnem turnirju izjemno dober rezultat, preboj v polfinale pa pravi čudež. Mi smo ga lani uprizorili na svetovnem prvenstvu v Franciji, težko verjamem, da lahko novi čudež doživimo in ponovimo še na Hrvaškem," je še pred tekmo s Španijo razmišljal slovenski selektor.

Veselin Vujović Video Šport Legendarni Vujo: "Če te on preigra, bom ubil tebe in sebe"

EP 2018, 2. del:

Skupina I (Zagreb)

16.00 Srbija - Belorusija
18.15 Švedska - Norveška
20.30 Hrvaška - Francija

LESTVICA:
1. Francija 8
2. Hrvaška 6
3. Švedska 6
4. Norveška 4
5. Belorusija 0
6. Srbija 0
 

Skupina II (Varaždin):

16.00 Slovenija - Češka
18.15 Makedonija - Danska
20.30 Nemčija - Španija

LESTVICA:
1. Danska 6
2. Španija 4
3. Nemčija 4
4. Češka 4
5. Slovenija 3
6. Makedonija 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice