Šport
23144 ogledov

Mačkovšek je rekel "ne"!

Borut Mačkovšek Veselin Vujović Epa
Za enega od vrhuncev srečanja med Slovenijo in Španijo je poskrbel Borut Mačkovšek.

Slovenija je z zmago nad Španijo (31:26) ohranila upanje za preboj v polfinale, v manj zaželjenem primeru pa ostala v boju za končno peto mesto in s tem za neposredno uvrstitev na SP 2019.

Slovenija EP v rokometu EP v rokometu Šport Slovenija še med živimi!

V slovenski vrsti je blestel vratar Urh Kastelic z 12 obrambami, sredi drugega polčasa pa mu je na pomoč priskočil še Borut Mačkovšek.

Slednji je v mrežo Španije vrgel štiri žoge, izkazal pa se je tudi v 44. minuti, ko so tekmeci skušali zadeti na prazna vrata, primorski orjak pa je na šestmetrski črti v slogu Dikembeja Mutomba blokiral strel in slovenske privržence v varaždinski dvorani dvignil na noge.

"Odločila je naša obramba. Do 50. minute smo igrali na vrhunski ravni v obrambi in napadu, vsi igralci s klopi so prispevali svoj delež k pomembni zmagi. Prvi polčas je bil dokaj izenačen, v drugem pa smo dodali plin v obrambi, Španci so imeli z njo velikanske probleme," je po srečanju povedal Mačkovšek.

Komentarjev 2
  • ECKING 15:58 24.januar 2018.

    hehe bravo novinar .... pohvala za primero ! Dikembe Mutombo ta ti je pa ratala. BRAVO

  • sasquatch 21:50 23.januar 2018.

    Ta fant je velik dolžnik na celotnem prvenstvu. Ima telesne predispozicije in ima srce. Samo še glava, mora najti pravo mesto, da fant dobi predrznost in končno začne metati na gol kljub kakšnemu zgrešenemu strelu.