Šport
3268 ogledov

"Fantastičen vratar, neverjetna obramba"

Varaždin SLO ŠPA Epa
V taboru slovenske rokometne reprezentance so po zmagi nad Španijo prevladovali optimistični toni.

Slovenija je sploh prvič na velikih tekmovanjih premagala Španijo (31:26) in ostala v igri za končnico letošnjega evropskega prvenstva. Slovence v sredo čaka še obračun s Čehi, za preboj na prvi dve mesti pa nosilci bronastega odličja z lanskega SP potrebujejo še ugodne razplete na preostalih srečanjih.

Slovenija EP v rokometu EP v rokometu Šport Slovenija še med živimi!

"Ponosen sem na svoje fante. Od samega začetka so igrali na zelo visoki ravni," je igro svoje ekipe pohvalil selektor Veselin Vujović. "Obrambe Kastelica so nam dale zanesljivost, bil je pravi steber obrambe. V prvem polčasu smo se vseskozi tipali s Španci in pokazali preveč strahu do njih, v drugi polovici tekme pa smo se povsem razleteli na igrišču. Mojim varovancem lahko zamerim le igro v zadnjih desetih minutah tekme, saj so preveč gledali semafor in čakali na konec dvoboja. Pokazali smo karakter zmagovite ekipe, a nič še nismo naredili. Pred nami je zahtevna tekma s Češko, čakamo pa tudi na razplete drugih tekem v naši skupini," je za STA dodal Vujović.

Borut Mačkovšek Veselin Vujović Video Šport Mačkovšek je rekel "ne"!

Miha Zarabec je spet dobro diktiral igri v napadu, tudi on je pohvalil obrambo. "Imeli smo fantastičnega vratarja in neverjetno obrambo. Škoda, da naša obramba ni bila na tako visoki ravni tudi na drugih tekmah. Odigrali smo popolno tekmo, tudi kakšna žoga več se je odbila v naše roke. O tej tekmi ne bomo več razmišljali, moramo gledati naprej. Spet smo optimisti, jutri nas čakajo Čehi."

Izkušeni Vid Kavtičnik je izpostavil dvig nivoja igre v primerjavi s tekmo proti Dancem. "Po vseh težavah na tem evropskem prvenstvu smo se dobro dvignili in tekmo s Španijo odigrali na veliko višji ravni kot pred dnevi proti Danski. Vsak igralec je dvignil našo igro, imeli smo tudi nekaj sreče z odbitimi žogami, a sreča spremlja hrabre. Čestitke vsem mojim soigralcem, a tudi gledalcem, danes smo vsi skupaj pustili srce na igrišču."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice