Šport
516 ogledov

"Na sodnike se ne bom izgovarjal"

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Slovenska reprezentanca je z remijem proti Češki ostala brez možnosti za polfinale ter tudi tekmo za peto mesto.

Dvoboj med Slovenijo in Češko se je končal brez zmagovalca, z izidom 26:26 pa sta obe reprezentanci ostali tudi brez teoretičnih možnosti za preboj v polfinale.

"Pred in med tekmo sem vseskozi poskušal moje varovance prepričati, da bo tekma s Čehi izjemno zahtevna, kar je potrdil prvi polčas. Čehi so povedli z veliko razliko in veliko truda je bilo potrebnega z naše strani, da smo nadoknadili zaostanek, pri tem pa porabili tudi veliko energije. Upal sem, da bo tehtnico na našo stran nagnila svežina mojih igralcev s klopi, na tekmi s Češko pa tega ni bilo. Učinek krožnih igralcev je bil katastrofalen, v napadu in obrambi smo naredili odločno preveč napak, veliko smo grešili v napadu. Navkljub temu smo si v končnici priigrali dva gola prednosti, a tega nismo znali unovčiti. Na sodnike se ne bom izgovarjal, a v končnici tekme sta dosodila sporno sedemmetrovko v našo škodo, v našem zadnjem napadu pa nista dosodila sedemmetrovke v našo korist, čeravno bi jih po pravilih morala. Upal sem na zmago, v odločilnih trenutkih pa nismo imeli sreče in znanja," je po tekmi dejal selektor Slovenije Veselin Vujović.

Kljub temu da bi Sloveniji morali za uvrstitev med četverico najboljših ustrezati še rezultata na tekmah med Nemčijo in Španijo ter Makedonijo in Dansko, so bili slovenski rokometaši po tekmi poklapani. "Razočaranje je izredno. Ni se izšlo po naših željah, borili smo se po svojih najboljših močeh in želeli zmagati, na koncu pa le remizirali," je povedal Blaž Janc.

"Češka v svetu rokometa pri gledalcih ne uživa velikega ugleda, a gre za ekipo, ki na tem prvenstvu igra odlična in je premagala Dansko ter dodobra namučila Nemčijo. V tekmo smo šli preveč medlo, dobili nekaj nepotrebnih golov, tudi češki vratar nam je povzročal velike preglavice. V drugem polčasu smo igrali dobro obrambo, na koncu nam je zmanjkalo sreče, morda tudi nekaj energije," pa je menil Blaž Blagotinšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice