Šport
17102 ogledov

Preobrat: Tekma za peto mesto ne prinaša več ničesar!

rokomet slovenija reprezentanca ep 2018 varaždin Epa
Evropska rokometna zveza (EHF) je znova nekoliko razburila sodelujoče reprezentance na evropskem prvenstvu na Hrvaškem.

Čeravno je bilo pred začetkom sklepnega turnirja pri naših južnih sosedih predvideno, da se bodo na svetovno prvenstvo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji uvrstile tri najboljše izbrane vrste, pa se bo očitno le ena.

Nelogična izbira Šport Zamerila sta se Sloveniji, zdaj razkurila še Špance

To spremembo sta pred sobotnim žrebom kvalifikacijskih parov za SP, ki bo v Zagrebu na sporedu ob 16. uri, potrdila tako Evropska rokometna zveza kot Rokometna zveza Slovenije (RZS).

"V pravilih Evropske rokometne zveze (EHF) je navedeno, da se iz vseh moških in ženskih evropskih tekmovanj na svetovno prvenstvo neposredno uvrstijo tri reprezentance. Ko smo to preverili na EHF, smo dobili odgovor, da je predsedstvo EHF sprejelo drugačno odločitev, ki pravi, da se na SP neposredno uvrsti le ena reprezentanca z letošnjega EP," je pred današnjo tekmo s Češko, ki se bo v Varaždinu začela ob 16. uri, dejal direktor slovenske reprezentance Uroš Mohorič.

"Samo prvo mesto bo direktno vodilo na SP," je potrdil JJ Rowland, vodja odnosov z javnostmi na EHF. Dodal je, da je o tem odločal izvršni odbor EHF, spremembo pa so sprejeli zaradi vseh reprezentanc, ki igrajo v kvalifikacijah, in zaradi mest, ki jih ima na voljo Evropa na turnirju, upoštevajoč reprezentance Nemčije, Danske in Francije.

Branilci lanskega naslova Francozi ter gostitelji svetovnega prvenstva Danci in Nemci so si nastope na svetovnem prvenstvu med 9. in 27. januarjem prihodnje leto že zagotovili. Vse tri omenjene reprezentance imajo pred današnjim tekmami zadnjega kroga v drugem delu evropskega prvenstva tudi realne možnosti za preboj v polfinale in naj ne bi bile vključene v kvoto treh najboljših reprezentanc, ki se borijo za neposredno uvrstitev na SP 2019.

Po praksi z minulih turnirjev bi se na SP morale uvrstiti preostale tri najboljše izbrane vrste, v primeru preboja v polfinale Francije, Danske in Nemčije bi se na mundial 2019 torej morale uvrstiti reprezentance vse tja do šestega mesta na letošnjem EP na Hrvaškem.

Po tem "manevru" se poraja dvom glede prave smiselnosti tekme za končno peto mesto na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, ki bo v petek, 26. januarja, v zagrebški Areni pričela ob 15.30 in bo očitno namenjena zgolj za popolnitev programa pred polfinalnima tekmama ob 18. in 20.30 uri.

vid kavtičnik Za polfinale gre! Šport To se mora zgoditi in Sloveniji bo uspel čudež
Komentarjev 5
  • stary1 19:59 24.januar 2018.

    pubeci so špilali ko kakšne stare babe,, pomeni špilali so do kurca

  • Tadej 16:26 24.januar 2018.

    Samo to bom rekel...brezveze.

  • res.no 15:45 24.januar 2018.

    Kaj ce bi ta ocitno koruptivni ehf spremenil pravila recimo, da se polfinala in finala sploh ne igra in se dolocijo dobitniki medalj po njihovem okusu in izboru, ker tak je njihov nacin ocitno. Po tem.ko se vidi kdo bi ...prikaži veči se kam uvrstil, spremenijo pravila. po vsem kar delajo kaj takega sploh ne bi bilo vec presenecenje. Primitivna in totalno amaterska so ta njihova dejanja. Zdaj se bolj sem.prepricana v to, da placujejo nasi ceno za lansko medaljo in da jih zelijo na vsak nacin izlociti.