Šport
14988 ogledov

Zamerila sta se Sloveniji, zdaj razkurila še Špance

jordi ribera Epa Jordi Ribera
V španskem taboru so po porazu proti Sloveniji opozorili na nekompetentnost sodniške dvojice.

Španski selektor Jordi Ribera je obžaloval zamujeno priložnost na srečanju s Slovenijo, na katerem bi si lahko njegova reprezentanca na široko odprla vrata v polfinale EP.

Napredovanje bodo lovili na zadnjem obračunu skupinskega dela z Nemčijo. Slovenci bodo na tej tekmi stiskali pesti za remi.

vid kavtičnik Za polfinale gre! Šport To se mora zgoditi in Sloveniji bo uspel čudež

Slovenski rokometaši so tekmo s Španijo dobili z izidom 31:26. Ključno razliko so naredili na začetku drugega polčasa, ko so se razigrali tako v napadu kot v obrambi.

"Prvi polčas je bil dokaj izenačen, ko pa so v drugem povedli za pet golov, smo izgubili nadzor nad srečanjem," je povedal španski selektor Ribera.

"Težko se je bilo vrniti po takšnem zaostanku. Proti tako dobrim reprezentancam, kot je Slovenija, je v težko igrati tvegano obrambo. Kljub temu smo ukradli nekaj žog, a kadarkoli smo sestavili dve dobri akciji, je sledila izključitev," je sojenje v režiji romunskega dvojca Constantin Din/Sorin-Laurentiu Dinu, ki sta za uvod v EP "začinila" tekmo Slovenije in Makedonije, komentiral Ribero.

Zanimivo je, da španski selektor omenja izključitve, glede na to, da so slovenski rokometaši počivali 16 minut, španski pa le šest.

Veselin Vujović Video Šport Legendarni Vujo: "Če te on preigra, bom ubil tebe in sebe"

Ribero je prav tako izrazil začudenje nad izbiro sodniškega para, ki se je na letošnjem evropskem prvenstvu že znašel na udaru kritik.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Odmevi po tekmi Šport "Sojenje? Kdor se spozna na rokomet, je videl vse"

 "Ne želim zveneti, kot da se pritožujem nad rezultatom," se je od izgovorov na sodniški kriterij poskušal oddaljiti Ribero, a odločno dodal: "To se mi zdi povsem neupravičeno. Sodil je sodniški par, ki je imel težave na tekmi Slovenija-Makedonija. Na evropskem prvenstvu je še 15 ali 16 drugih parov."

Slovenija EP v rokometu EP v rokometu Šport Slovenija še med živimi!

O izjemnem vzdušju v Varaždinu, kjer se je zbralo lepo število slovenskih navijačev, je po tekmi spregovoril vatar Gonzalo Perez de Vargas: "Igrali so čvrsto obrambo, ki jim je omogočila veliko golov iz protinapadov. Prav tako so igrali kot doma, zahvaljujoč njihovim navijačem. Začetek drugega polčasa je bil odločilen, mi pa se nismo več mogli vrniti v igro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.