Šport
7616 ogledov

Cvetković: Ni mi žal, povedal sem resnico

Jovica Cvetković, selektor srbske reprezentance, evropsko prvenstvo v rokometu 2018 epa
"Od naših bratov Hrvatov pričakujem, da nas bodo podprli," je srbski selektor Jovica Cvetković dejal pred današnjo tekmo proti Franciji.

Srbija nima možnosti za polfinale, če presenetijo Francijo, pa lahko na poti v polfinale pomagajo Hrvaški. Njegova izjava je včeraj zelo odmevala.

"Vidim, da je moja izjava sprožila burne reakcije na vseh straneh, ampak vem kaj sem rekel in niti malo ne obžalujem. Kar rečem, to tudi mislim. 40 let smo živeli kot bratje, skupaj smo praznovali božič in bajram, bilo nam je lepo. Povedal sem resnico, ki se je ne sme," je pojasnil Cvetković.

Prepričan je, da vojn na območju nekdanje Jugoslavije ne smemo pozabiti, ampak da je treba oprostiti, da bi lahko imeli lepšo prihodnost.

"Ali bomo otrokom še za naslednjih 40 let pustili pogrome, nevihte in klanje ali jim bomo dali delček našega srečnega otroštva, ko nismo vedeli za razlike med ljudmi. Se bomo sprijaznili, da smo tako majhni in nikakršni in slepi stranišče Evrope. Ne, ni treba pozabiti, ampak treba je oprostiti zaradi prihodnosti naši otrok," je dejal in dodal, da ga politika, ki deli ljudi, ne zanima.

Jovica Cvetković, selektor srbske reprezentance, evropsko prvenstvo v rokometu 2018 | Avtor: epa epa

"Briga me za vse velikosrbe, velikohrvate, velikobošnjake in velikoalbance, ki našim in svojim otrokom kopljejo grobove," je po poročanju index.hr povedal Cvetković.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zdrej 16:06 22.januar 2018.

    Bravo, to je odnos.

  • matermila 15:35 22.januar 2018.

    "Briga me za vse velikosrbe, velikohrvate, velikobošnjake in velikoalbance, ki našim in svojim otrokom kopljejo grobove," je po poročanju index.hr povedal Cvetković. Bravo,tako se govori.