Šport
4322 ogledov

Vujović stiskal pesti za Dance, Slovenija ostala med živimi

danska rokometna reprezetnaca Epa
Slovenska reprezentanca ima še vedno teoretične možnosti za preboj v polfinale evropskega prvenstva.

Danski rokometaši so vpričo Veselina Vujovića, ki je tekmo spremljal s tribune, premagali Nemce (26:25) in tako podaljšali upanje slovenske reprezentance, ki ob idealnem razpletu preostalih tekem lahko še vedno upa na uvrstitev v polfinale EP 2018.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Mora se zgoditi Šport To je scenarij, ki Sloveniji prinaša polfinale

Obračun Nemcev in Dancev je bil precej enakovreden. Ekipi sta bili večino tekme povsem skupaj, vse do 54. minute se ne enim ne drugim ni uspelo oddaljiti za več kot dva zadetka.

Nato pa so za tri zadetke povedli Danci po protinapadu Casperja Mortensena. V 58. minuti je Andreas Wolff Nemce znova približal na zadetek zaostanka (23:24), a ko je Hans Lindberg minuto in 20 sekund pred koncem dosegel svoj zadnji gol na tekmi za 26:23, je bilo vse odločeno.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Spletni hit Šport Vujovićev protest ima simboličen pomen

Danci so nekaj sekund pred koncem krenili v napad pri vodstvu s 26:25, vendar so zaradi pasivne igre žogo izgubili. Nemcem je ostalo nekaj sekund, a je bila ura prehitra, da bi sploh prišli do strela.

Najboljši strelec danske reprezentance je bil Lindberg z devetimi goli, pet jih je prispeval Mikkel Hansen. Pri Nemcih sta bila strelsko najbolj razpoložena Julius Kuhn s šestimi in Steffen Weinhold s petimi goli.

lino červar Udaril po rojakih Šport "Česa takšnega še nisem doživel... in to v lastni državi!"

V drugi tekmi današnjega tekmovalnega programa so Španci z dominantno predstavo nadigrali Makedonce (31:20). Slovenci morajo zdaj premagati Špance in Čehe, ob tem pa upati na remi Nemčije in Španije. Makedonija na zadnjih dveh tekmah ne sme osvojiti več kot točko. Težko, toda ne nemogoče.

Španci so že uvodoma zagospodarili na igrišču in hitro povedli 6:1. Prednost so še stopnjevali in na odmor odšli z devetimi goli razlike. V drugem polčasu se je odvijala podobna zgodba, zmagovalec pa je bil znan že dolgo pred zadnjim sodniškim piskom.

Pri Špancih je bil s šestimi goli najučinkovitejši Eduardo Gurbindo, enega manj sta dala Ferran Sole in Adrian Figueras, pri Makedoncih pa sta po štiri zadetke dosegla Dejan Manaskov in Stojanče Stoilov.

španska rokometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

EP 2018, 2. del:

Skupina II

Nemčija - Danska 25:26 (9:8)
Makedonija - Španija 20:31 (6:15)

Torek:
Slovenija - Španija
Makedonija - Češka

Sreda:
Slovenija - Češka
Makedonija - Danska
Nemčija - Španija

LESTVICA:
1. Danska 6
2. Španija 4 (-1)
3. Nemčija 4
4. Makedonija 3 (-1)
5. Češka 2 (-1)
6. Slovenija 1 (-1)