Šport
12197 ogledov

"Česa takšnega še nisem doživel... in to v lastni državi!"

lino červar Červarja je kritično pisanje hrvaških novinarjev zelo prizadelo.
Hrvaška rokometna reprezentanca se je z zmago nad Norveško (32:28) močno približala napredovanju v polfinale domačega evropskega prvenstva.

Hrvaška ima po zmagah nad Belorusijo (25:23) in Norveško (32:28) lepe možnosti za preboj med najboljše štiri ekipe EP 2018. Junak obračuna s Skandinavci je bil vratar Ivan Stevanović, ki je v zagrebški Areni zbral 14 obramb, med strelci sta se najbolj izkazala Manuel Štrlek s šestimi in Luka Cindrić s petimi zadetki.

Francija Švedska EP v rokometu EP v rokometu Šport Francozi in Hrvati blizu napredovanja

Hrvaška je z dvema zmagama izboljšala vtis, ki so ga v prvem delu tekmovanja pustili izbranci Lina Červarja. Hrvaški rokometni strokovnjak, ki bo zaradi incidenta na obračunu z Belorusijo moral plačati 3000 evrov kazni, je po zmagi nad Norveško izrazil razočaranje nad pisanjem domačih medijev, saj je prepričan, da so s kritiko na račun njega in igralcev prestopili mejo dobrega okusa.

Lars Geipel sodnik SP v rokometu Oviranje Šport EHF se je odločila, kazen za selektorja

"Še nikoli me niso tako žalili v lastni državi, a to je očitno za nas nekaj običajnega. Igralcem sem rekel, da moram ostati miren in oni so to razumeli. Morali smo se osredotočiti na igro in tako smo tudi naredili. Pohvale fantom, garali so do zadnjega atoma moči," je povedal Červar in dodal: "Moram reči, da so me nekateri zapisi v medijih zelo prizadeli. Hrvaško sem vodil na 165 tekmah, bil sem olimpijski prvak. Zagotovo si nisem zaslužil, da me tako žalijo v lastni državi. Vsi smo podvrženi kritiki, vendar ne bom dopustil, da se žali mene in moja družina."

"Nisem svetnik, tudi jaz delam napake, a treba je ohraniti dostojanstvo. Zelo sem občutljiv na žaljivke. To je žalostno in obžalovanja vredno. Ni prav, da se tako vedemo, pričakujem, da bomo kot družba boljši. Kot človeka me je zelo prizadelo," je še pristavil hrvaški selektor.

Kockasti se bodo v zadnjem krogu skupinskega dela pomerili s Francijo. Tekma bo v sredo ob 20.30. 

EP 2018, 2. del:

Skupina I

1. Francija 6 (-1)
2. Hrvaška 6
3. Norveška 4
4. Švedska 4 (-1)
5. Belorusija 0 (-1)
6. Srbija 0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.