Šport
1269 ogledov

EHF se je odločila, kazen za selektorja

Lino Červar
Pri Evropski rokometni zvezi so izrekli kazen zaradi poteze na prvi tekmi drugega dela v skupini I.

Na dvoboju evropskega prvenstva med Hrvaško in Belorusijo je domači selektor Lino Červar v odločilnih trenutkih tekme ob avt črti oviral beloruskega rokometaša, a sodnika tega nista opazila. Belorusom sta nato piskala še tretji zaporedni prekršek v napadu, Hrvatje pa so na drugi strani zadeli za končnih 25:23.

Poteza Hrvata je naletela na neodobravanje v domačih in tujih medijih, med najbolj glasnimi pa so bili Danci. "Upam, da ga bodo vrgli s turnirja, to bi bila edina prva stvar. A vem, da se to najverjetneje ne bo zgodilo, ker v EHF ni dovolj mož, ki bi s prvenstva odstranili selektorja domače reprezentance," je dejal urednik TV2 Dan Philipsen.

sodnik Ah, sodniki Šport Nov velik škandal na evropskem prvenstvu

Le nekaj ur kasneje je novinar omenjene televizije Lars Bruun-Mortensen objavil odločitev EHF. "Červar bo prejel denarno kazen 3.000 evrov. Selektor ne bo suspendiran," je zapisal na twitterju.

Disciplinska komisija EHF je ugotovila, da je trener povzročil rahel kontakt z igralcem nasprotne ekipe ter poudarlia, da selektor takšnega kalibra in izkušenj, mora vedeti, da ne sme priti do nobenega takšnega kontakta, namernega ali nenamernega. Červarjeva poteza je označena za neprimerno in nešportno, so sporočili iz EHF.

Hrvaški selektor mora takoj odšteti 2.000 evrov, še tisoč pa jih bo plačal ob koncu prvenstva, če ne bo ponovil takšen prekršek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.