Šport
1510 ogledov

Za prihodnost rokometa se ne gre bati

RD LL Grosis Slovan kadeti Nedeljko Lipovac (z leve proti desni zgoraj): Mladen Stanić (pomočnik trenerja), Gašper Marenče, Peter Etling, Mark Lipovac, Andrej Dragar, Mark Begović, Jan Šabić (trener); (z leve proti desni spodaj): Aleksander Perić, Filip Feuš, Tim Lukić, Adis Škrijelj, Gal Janželj.
Slovenija je znova dokazala, da ima enega najmočnejših rokometnih podmladkov na svetu.

Mladi slovenski rokometaši so sklenili zelo uspešne nastope na tradicionalnem velikonočnem turnirju PHC 2018 v Pragi. V češki prestolnici se je od 29. marca do 2. aprila merilo 628 ekip iz 25 držav sveta, med njimi tudi štiri slovenske.

Praški turnir z več kot četrt stoletno tradicijo velja za enega najpomembnejših mednarodnih rokometnih tekmovanj na svetu. Mladi nadobudneži, med katerimi je bila kopica Slovencev, so se merili v petih starostnih kategorijah.

Najbolje so se odrezali igralci rokometnega kluba RD LL Grosist Slovan, ki so tekmovali v štirih kategorijah. Z ekipo kadetov so v konkurenci 76 ekip zasedli odlično tretje mesto. Zabeležili so deset zmag in le en poraz!

Zelo dobro so se odrezali tudi starejši dečki, ki so v konkurenci 110 ekip osvojili četrto mesto, enako uvrstitev so zabeležili tudi mlajši dečki v konkurenci 76 ekip. Mladinci (54 ekip) so se iz skupinskega dela prebili v glavni del tekmovanja, a so se na žalost poslovili pred osmino finala.

Turnir v češki prestolnici je potekal v 33 dvoranah po celem mestu, udeležile pa so se ga štiri slovenske ekipe: RD LL Grosist Slovan, RK Sevnica in RD Koper 2013 v moški ter RK Olimpija v ženski konkurenci.

Rokometaši RD LL Grosist Slovana so blesteli tudi na lestvicah najboljših strelcev prvenstva. Martin Božič je bil z 89 goli na 11 tekmah (8,09 gola na tekmo) najboljši strelec v kategoriji mlajših dečkov. Odlično se je odrezal tudi Alexander Perić, ki je bil z 62 goli na 11 tekmah (5,64 gola na tekmo) najboljši strelec v kategoriji starejših dečkov.

Strelsko razpoloženi so bili tudi kadeti, saj sta med desetimi najučinkovitejšimi strelci tekmovanje končala dva rokometaša Slovana - Mark Lipovac na šestem (46 golov na 11 tekmah/4,18 na tekmo) in Peter Etling na sedmem mestu (46 golov na 11 tekmah/4,18 na tekmo).

RD LL Grosis Slovan | Avtor: Nedeljko Lipovac Nedeljko Lipovac

"Fantje so na igrišču pustili srce"

"V klubu so zastavili prave smernice in cilje, kar se odraža na rezultatih. Fantje so na igrišču pustili svoje srce. Pokazali so voljo in željo. Barve kluba so branili do zadnje sekunde. Takšno stvar je treba videti in doživeti," nam je povedal pomočnik Slovana pri odnosih z javnostjo Nedeljko Lipovac.

"Glede na pogoje, ki jih imamo v primerjavi s severnimi državami, smo dosegli vrh. Tekmovali smo v konkurenci 100 danskih klubov, 100 nemških klubov in tako naprej, tako da smo dosegli res vrhunski rezultat," je dodal.

Rokometaši rokokmetnega kluba RD Koper 2013 so nastopili v treh starostnih kategorijah. V kategoriji kadetov, starejših in mlajših dečkov so tekmovanje sklenili v boju za osmino finala, potem ko so se uspešno prebili iz skupinskega v glavni del turnirja.

Tudi RK Sevnica se je turnirja udeležila s tremi ekipami. Najbolje so se odrezali mlajši dečki (letnik 2007 in mlajši), ki so tekmovanje sklenili na visokem četrtem mestu. Kadeti in starejši dečki so se uvrstili v glavni del tekmovanja, a ostali brez uvrstitve v osmino finala.

Rokometašice RK Olimpije so nastopile v dveh starostnih kategorijah. Kadetinje so se v konkurenci 64 ekip poslovile v četrtfinalu, starejše deklice pa so v konkurenci 102 ekip izgubile odločilno tekmo za preboj v osmino finala.

Fantje:
MA – Mladinci 1999/2000 letnik - 54 ekip
MB – Kadeti letnik 2001/02 letnik – 76 ekip
MC – Starejši dečki 2003/04 letnik – 110 ekip
MD – Mlajši dečki 2005/06 letnik – 76 ekip
ME – Mlajši dečki 2007 in mlajši letnik – 26 ekip

Dekleta:
WB – Kadetinje 2001/02 letnik – 64 ekip
WC– Starejše deklice 2003/04 – 102 ekip

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice