Šport
17321 ogledov

Vujotu prekipelo: "Razmišljam o prekinitvi pogodbe"

Veselin Vujović EP 2018 Epa
Rokometnemu velemojstru Veselinu Vujoviću zmanjkuje potrpljenja.

"In padla je bomba, ma kakšna bomba... Vujo prihaja v Koper!!!" je prihod selektorja slovenske reprezentance Veselina Vujovića junija lani pospremil primorski prvoligaš Koper 2013. 

Manj kot leto dni kasneje je nadaljnje sodelovanje s Črnogorcem, ki je s Koprčani podpisal dveletno pogodbo z možnostjo prekinitve v primeru ponudbe kakšnega evropskega velikana, pod velikim vprašajem.

Vujović je nezadovoljen s kadrovsko podobo ekipe, zato od vodstva kluba zahteva okrepitve, saj bo v nasprotnem primeru resno razmislil o prekinitvi pogodbe.

Koprčani so v letu 2018 izgubili kar pet od šestih tekem. V domačem prvenstvu trenutno zasedajo četrto mesto lestvice in imajo 10 točk zaostanka za vodilno Ribnico. Nič kaj bolje jim ne kaže v evropskem pokalu EHF, kjer z dvema osvojenima točkama zasedajo predzadnje mesto v skupini C.

"V Kopru so mislili, da je dovolj, če pride selektor Veselin Vujović, in bodo uspehi prišli kar sami. Ne gre tako."

Veselin Vujović

"Jasno je, da so moje obveznosti z reprezentanco zmotile proces v klubu, kjer stvari delujejo na amaterski ravni. Veliko je zanosa, veliko energije, a to je daleč od resne organizacije," se je v pogovoru za Delo.si jezil Vujović in razkril, da so igralci preskočili nujno cepljenje proti virozam in gripi, zato je imel v zadnjih tednih vseskozi vsaj tri ali štiri na bolniški.

veselin vujović | Avtor: Epa Epa

"Polovica naših igralcev študira, gredo v Ljubljano in se vračajo. Ne moremo imeti dveh resnih treningov na dan. Zato nas v ključnih trenutkih zmanjka," je potožil 57-letnik in vodstvu koprskega kluba poslal jasno sporočilo.

"V Kopru so mislili, da je dovolj, če pride selektor Veselin Vujović, in bodo uspehi prišli kar sami. Ne gre tako. Če klub v prihodnji sezoni ne bo pripeljal nekaj ključnih igralcev, ki bodo okrepili moštvo in nam dvignili 'rating', resno razmišljam o tem, da prekinem pogodbo s Koprom, ker se preveč trošim in izgubljam energijo, ki jo bom potreboval, če bom hotel z reprezentanco Slovenije narediti dober rezultat," je za Delo še povedal priznani rokometni strokovnjak.

Koper je po reprezentančnem premoru zaradi EP, na katerem je Slovenija po številnih spornih sodniških odločitvah zasedla končno osmo mesto, v domačem prvenstu izgubil proti Ribnici (24:21), Šmartnemu (33:32) in Krki (26:29), v pokalu EHF pa je moral priznati premoč Nexeju (27:31) in Frischu Auf Göppingenu (20:25). Edino zmago po novem letu je zabeležil proti finski ekipi Cocks (27:32).

Veselin Vujović Ostro nad EHF Šport Lapajne: Če bi imeli čisto vest, bi Vujovića kaznovali

1. NLB liga:

1. Riko Ribnica 31
2. Urbanscape Loka 23 (-1)
3. Krka 21
4. Koper 21 (-1)
...

Pokal EHF:

Skupina C

1. Frisch Auf Göppingen 8
2. Nexe 4
3. Koper 2
4. Cocks 0

Komentarjev 5
  • dragec 21:09 03.marec 2018.

    Vujo, odjebi te slovence

  • tomislav 20:14 03.marec 2018.

    Spet bombastičen naslov. Vidim, da nas pri žurnalu radi nategujete s takimi naslovi.

  • Žvižgač 16:21 03.marec 2018.

    Pa naj gre bo manj mučk za ga plačevati. Sedaj pa misli, da bomo jokali. Če bi taka faca, kot sam misli, da je, ne bi končal v Kopru. Za ta denar bi lahko kupili celo novo ekipo in jih ...prikaži več lahko trenira kdorkoli.

Sorodne novice