Šport
12268 ogledov

"Voditi to reprezentanco je kazen, ne pa čast"

veselin vujović
Selektor slovenske reprezentance je eden najbolj zaželenih rokometnih strokovnjakov na svetu.

Legendarni jugoslovanski rokometaš Veselin Vujović je brez dlake na jeziku spregovoril o klavrni podobi srbskega rokometa. 

Srbska reprezentanca je zadnji odmeven rezultat zabeležila z drugim mestom na domačem EP leta 2012, od takrat je rezultatska krivulja začela strmo padati.

Na nedavno končanem evropskem prvenstvu so Srbi dobili le eno od šestih tekem in osvojili končno 12. mesto. Vujović, nekdanji selektor Srbije in Črne gore (2003-2006), je za srbske medije odkrito priznal, da ga pogrevanje stare zgodbe ne zanima.

"Že leta poskušamo ugotoviti, kje so težave srbskega rokometa. Ne gre za eno, ampak za več težav. Velika težava je ego. Ne uspemo postati složna skupina, da bi se lahko karkoli spremenilo," je povedal Vujović, ki je na selektorskem stolčku Srbije in Črne gore sedel od leta 2003 do 2006.

Veselin Vujović Ostro nad EHF Šport Lapajne: Če bi imeli čisto vest, bi Vujovića kaznovali

"Nimamo ciljev, strategije ali samozavesti. Ni človeka, ki bi nas povlekel iz krize. Znašli smo se v položaju, kjer ne vidiim izhoda. Menim, da tudi v desetih letih ne bi mogli veliko spremeniti," je bil jasen režiser slovenske rokometne pravljice, ki je naše fante vodil do bronaste medalje na SP 2017 v Franciji.

"Postati selektor Srbije je kazen, ne pa čast ali privilegij. Prišel bi v nekaj tako umazanega, da se ne da sprati. Pameten človek počaka, da se to blato izsuši. Nihče niti ne ve, kakšen je kriterij, da nekdo postane selektor," je povedal Vujović in dodal, da vrnitev na selektorski stolček ne pride v poštev.

veselin vujović Grenki spomini Šport Vujović o hudih obtožbah: "To bi bilo zame kot smrt."

"Zamenjali so me, ker so me obtožili, da sem prodal tekmo Hrvaški. Moja vrnitev ne bi prinesla nič dobrega. Zelo mi je težko, a tako pač je," je sklenil rokometni strokovnjak.

Veselin Vujović EP 2018 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
  • Avatar skeptik
    skeptik 11:05 01.februar 2018.

    Spet zavajajoč naslov za več klikov, a ne? Govora pa o srbski reprezentanci, ki jo je vodil prej..... Sram naj vas bo, bedniki puhoglavi