Šport
3649 ogledov

Vujović o hudih obtožbah: "To bi bilo zame kot smrt."

veselin vujović
Selektor slovenske rokometne reprezentance je spregovoril o hudih obtožbah, ki so se nanj zgrnile pred več kot desetimi leti.

Veselin Vujović je eden najprepoznavnejših rokometnih obrazov s področja nekdanje Jugoslavije. Olimpijski prvak iz leta 1984 se je proslavil v vlogi igralca, kasneje pa zablestel še na trenerski klopi.

Slovensko reprezentanco, ki se v Zrečah pripravlja na začetek evropskega prvenstva pri naših južnih sosedih, je na zadnjem svetovnem prvenstvu vodil do bronastega odličja.

Slovenci so na tekmi za tretje mesto v Franciji v dramatični končnici premagali Hrvate in dosegli enega največjih uspehov ekipnega športa v 26-letni zgodovini samostojne države.

Vujović je bil v pretekosti tudi selektor Srbije in Črno gore (2003-2006), prav na to obdobje pa ga veže eden najtežjih spominov njegove trenerske kariere. Na evropskem prvenstvu leta 2006 so se namreč nanj zgrnile obtožbe, da je želel prodati tekmo hrvaški reprezentanci. 

"Če bi Hrvatom prodal tekmo, me nikoli ne bi cenili kot človeka. Če bi prodal svoje ljudi, potem bi zagotovo prodal tudi njih. Ali mislite, da bi me v Zagrebu povabili, da postanem njihov trener? To je absurd. Žal mi je, da se je nad mojo kariero zgrnil takšnen madež," je v intervjuju za Sportklub.rs povedal Vujović.

"Jaz sem takšen karakter. Delal sem težave, prerekal sem se s sodniki, bil sem kaznovan. Takšen sem že celo življenje, ampak da bi prodal svojo ekipo in ljudi... to bi bilo zame kot smrt," je zatrdil selektor slovenske reprezentance.

Po nasvetu strokovnjakov se je na obtožbe odzval z molkom, čeprav je v njem vrelo. "Ko se je to pojavilo v medijih, sem se pogovarjal s pametnimi ljudmi. Povedali so mi, da bralec takšno vest pomni dan ali dva, tako kot če bi na teraso odnesli vzglavnik in perje raztrosili povsod naokrog. Če bi obtožbe poskusil demantirati, bi to pomenilo pobiranje vsakega peresa posebej. To je Sizifovo delo, zato je najbolje, da ne komentiraš. Naj povprečni gledalec presodi sam," je pojasnil Vujović.

Priprave slovenske reprezentance pred EP 2018 potekajo po načrtu. Počasi se v ekipo vračata rekonvalescenta Jure Dolenec in Nik Henigman, drugi igralci nimajo težav spoškodbami.

Veselin Vujović, Uroš Šerbec Reprezentanca Šport Dobre novice iz slovenskega tabora

Slovenska reprezentanca bo priprave nadaljevala 2. januarja v Zrečah, že dva dni kasneje pa bo odigrala prvo od treh pripravljalnih tekem - ob 19. uri v Dolu pri Hrastniku proti Iranu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice