Šport
1954 ogledov

Kockasti rohneli prek medijev, Vujoviću niso črhnili niti besede

Veselin Vujović, Uroš Šerbec Profimedias
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović se je odzval na očitke hrvaških kolegov.

Bronasti slovenski rokometaši so v preteklih dneh odigrali dve pripravljalni tekmi z izbrano vrsto Hrvaške. Moštvi, ki sta se na januarskem SP udarili za tretje mesto, takrat so se v dramatični končnici zmage veselili varovanci Veselina Vujovića, sta se v Ljubljani razšli z neodločenim izidom (26:26), v Zagrebu pa so tesno slavili Hrvati (21:20).

Marko Bezjak slovenska rokometna reprezentanca Znova tesno Šport Slovenci izgubili bitko v Zagrebu Slovenija Hrvaška rokomet Stožice Sosedski derbi Šport Remi Slovenije, srbska sodnika razveljavila zadnji hrvaški gol

Po tekmi v hrvaški prestolnici so se domači pritoževali nad grobo igro Slovencev, ki naj bi prijateljsko srečanje izkoristili za fizičnio obračunavanje s hrvaškimi rokometaši.

Po besedah hrvaškega selektorja Lina Červarja je bila tekma vse prej kot prijateljska. "Oni so s tem začeli že v Ljubljani. To je bila vojna," je izjavil Červar in dodal, da ga je presenetil agresiven pristop slovenskih rokometašev.

Na očitke se je odzval Vujović, ki je v pogovoru za Ekipo SN zatrdil, da je od varovancev zahteval čvrsto in odločno igro, nikakor pa ni imel namena poškodovati katerega od igralcev nasprotne ekipe. "Naj povem, da nisem niti v enem trenutku zahteval od svojih igralcev, da v kateremkoli trenutku ogrozijo zdravje hrvaških igralcev," je dejal.

Zanimivo je, da so se Hrvati nad slovensko igro pritoževali prek medijev, medtem ko Vujoviću osebno nihče ni ničesar očital. "Nihče mi ni nič rekel, kajti vsi poznajo mojo filozofijo rokometa. Vedo, da sem človek, ki vztraja pri čvrsti obrambi s čvrstimi igralci," je za Ekipo povedal Vujović, a priznal, da so južne sosede presenetili z agresivnim pristopom.

"Je pa res, da so bili presenečeni, da se je prišla reprezentanca Slovenije dobesedno stepst z njimi brez spoštovanja," je zaključil.

Lino Červar O joku in rokoborbi Šport Hrvati udarili po Slovencih: "To je bila vojna!"
Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:33 02.januar 2018.

    Slovenija bi morala imeti v ekipnih športih stalne selektorje. Vujović rokomet , Katanec nogomet , Kokoškov košarka , Janus skoki in zdravo , dokler se sami ne umaknejo !