Šport
20003 ogledov

Hrvati udarili po Slovencih: "To je bila vojna!"

Lino Červar Lino Červar je bil presenečen nad pristopom Slovencev.
Pripravljalna tekma v Zagrebu ima še tretji polčas.

Rokometna reprezentanca Slovenije se je v le nekaj dneh še drugič pomerila s Hrvaško. Po remiju v Stožicah so izbranci Veselina Vujovića v okviru priprav na bližnje EP v soboto zvečer klonili v Zagrebu (21:20).

Srečanje ni bilo nič kaj prijateljsko, padali so močni udarci, Slovenci pa so tekmo končali brez dveh izključenih igralcev - Blaža Blagotinška in Igorja Žabiča.

Marko Bezjak slovenska rokometna reprezentanca Znova tesno Šport Slovenci izgubili bitko v Zagrebu

Po obračunu so bili v taboru gostiteljev ogorčeni nad bojda preostro igro sosedov. "Bilo je vse, samo ne prijateljska tekma," je potarnal hrvaški selektor Lino Červar.

"To je bila vojna, toda s tem so oni (Slovenci, op. a.) začeli že tam (v Ljubljani v četrtek, op. a.). Žal mi je, da se je igralo na tak način, presenečen sem nad pristopom Slovencev, toda všeč mi je, da smo morali na tekmi trpeti. Na evropskem prvenstvu nas čakajo težki tekmeci, to je bila dobra priprava," je pojasnil strokovnjak iz Umaga in pohvalil vzdušje v zagrebški Areni, kjer se je zbralo 14.000 gledalcev: "Niti najboljši nogometni klubi na Hrvaškem včasih nimajo toliko gledalcev. Odgovorni smo za to, da igramo še bolje."

Na igro Slovencev se je pridušal tudi krilni igralec Ivan Čupić, sicer nekdanji član Gorenja. "Mi smo malce več jokali v četrtek, oni malo več danes. Ko vse skupaj ocenim, smo bili boljši. Do zmage smo prišli z rokoborbo."

Komentarjev 1
  • kana 16:29 29.oktober 2017.

    pa rokomet je za dede, ne pa za babe.