Celjani brez težav med 16 najboljših v Evropi

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov v Göteborgu rutinirano premagali Sävehof (29:24) in se brez težav uvrstili v osmino finala.
Oglej si celoten članek

Celjski rokometaši so po današnjem zmagoslavju nad švedskimi prvaki osvojili končno četrto mesto v skupini B in si zagotovili nastop v osmini finala, svojega tekmeca v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa bodo dobili na žrebu, ki bo v torek, 26. februarja, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Celjska ekipa se bo v osmini finala pomerila z eno od treh prvouvrščenih ekip iz skupinskega dela. Španska Barcelona in poljska Vive Targi Kielce sta si že zagotovili prvi mesti v svojih skupinah, iz skupine A pa sta kandidata nemška Flensburg-Handewitt ali HSV Hamburg.

Švedi niso imeli možnosti

Zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov so Celjani odprli dobro in v deseti minuti vodili že s tremi goli razlike (6:3). Po že peti obrambi Matevža Skoka in protinapadu Gašperja Marguča je Sävehof zaostajal že za štiri zadetke (8:4). A Švedi niso popustili in po golu Kristiana Bliznaca so se približali na 6:8. Popoln priključek domačih je preprečil razpoloženi vratar Skok, Celjani pa so zlahka prihajali do protinapadov in kmalu spet povedli za štiri (10:6), potem ko sta zadela Marguč in Luka Žvižej.

Po kratkem vodstvu za pet (12:7) so se domači spet približali, na 9:12 je zabil Norvežan Kent Robin Tönnesen. Pivovarji so imeli ob koncu prvega polčasa priložnost za vodstvo za pet golov, a so storili napako in na odmor so Savinjci odšli z naskokom štirih zadetkov (14:10).

Tudi drugi polčas so slovenski podprvaki začeli dobro, z goloma Boruta Mačkovška in Marguča so povedli za pet (16:11). Po dveh zaporednih golih Sebastiana Skubeta so Celjani že zanesljivo vodili (19:13) in postalo je dokončno jasno, da bomo pivovarje gledali v osmini finala Lige prvakov, čeprav so Švedi v naslednjih minutah prepolovili zaostanek (16:19). Toda še en zadetek Skubeta je prekinil strelski post in povrnil mirnost v vrste Celjanov. Po zadetku Nemanje Zelenovića je bila razlika spet plus šest (24:18).

Foto: Žurnal24 Gašper Marguč se bo prvič preizkusil tudi v članski reprezentanci. (Foto: RZS) Švedi so po uspešnem protinapadu Victorja Ottossona v 51. minuti znižali na 20:25, toda obramba gostov je ostala trdna in varovanci Vladana Matića niso pustili, da bi bila njihova zmaga v Skandinaviji ogrožena. V končnici je priložnost dobila tudi celjska klop, vstopili so mladci Blaž Janc, Igor Žabič in Blaž Blagotinšek, v vrata pa je stopil Urban Lesjak. Vse to ni ogrozilo končne zmage pivovarjev (29:24), ki so se tako suvereno uvrstili v osmino finala.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč in Sebastian Skube. Prvi je dosegel devet golov in po nepolnem zadnjem krogu zasedel vodilno mesto na lestvici strelcev v ligi prvakov, drugi pa je prispeval pet zadetkov.

V soboto na vrsti Velenjčani

V soboto, 23. februarja, bo na veliko sceno stopila tudi velenjska ekipa, ki se bo na domačem igrišču pomerila s poljsko zasedbo - Vive Targi Kielce. Koprski Cimos bo v skupinskem delu evropskega pokala EHF v soboto gostil nemški Göppingen, mariborski Branik pa dan pozneje poljsko Wislo Plock.

Liga prvakov, skupina B, 10. kolo:

Sävehof : Celje Pivovarna Laško 24:29 (10:14)
Ottosson 6, Friden 5; Marguč 9, Skube 5.

Constanta : Kiel 25:28 (11:16)
Toma 6, Simicu 5; Jicha 7, Ekberg 6, Klein 5, Ilić 4

Sobota ob 17.15
Veszprem - Atlético Madrid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.