Šport
28 ogledov

Celjani brez težav med 16 najboljših v Evropi

Vujin Toskić Kiel Celje Pivovarna Laško Liga prvakov EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov v Göteborgu rutinirano premagali Sävehof (29:24) in se brez težav uvrstili v osmino finala.

Celjski rokometaši so po današnjem zmagoslavju nad švedskimi prvaki osvojili končno četrto mesto v skupini B in si zagotovili nastop v osmini finala, svojega tekmeca v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa bodo dobili na žrebu, ki bo v torek, 26. februarja, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Celjska ekipa se bo v osmini finala pomerila z eno od treh prvouvrščenih ekip iz skupinskega dela. Španska Barcelona in poljska Vive Targi Kielce sta si že zagotovili prvi mesti v svojih skupinah, iz skupine A pa sta kandidata nemška Flensburg-Handewitt ali HSV Hamburg.

Švedi niso imeli možnosti

Zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov so Celjani odprli dobro in v deseti minuti vodili že s tremi goli razlike (6:3). Po že peti obrambi Matevža Skoka in protinapadu Gašperja Marguča je Sävehof zaostajal že za štiri zadetke (8:4). A Švedi niso popustili in po golu Kristiana Bliznaca so se približali na 6:8. Popoln priključek domačih je preprečil razpoloženi vratar Skok, Celjani pa so zlahka prihajali do protinapadov in kmalu spet povedli za štiri (10:6), potem ko sta zadela Marguč in Luka Žvižej.

Po kratkem vodstvu za pet (12:7) so se domači spet približali, na 9:12 je zabil Norvežan Kent Robin Tönnesen. Pivovarji so imeli ob koncu prvega polčasa priložnost za vodstvo za pet golov, a so storili napako in na odmor so Savinjci odšli z naskokom štirih zadetkov (14:10).

Tudi drugi polčas so slovenski podprvaki začeli dobro, z goloma Boruta Mačkovška in Marguča so povedli za pet (16:11). Po dveh zaporednih golih Sebastiana Skubeta so Celjani že zanesljivo vodili (19:13) in postalo je dokončno jasno, da bomo pivovarje gledali v osmini finala Lige prvakov, čeprav so Švedi v naslednjih minutah prepolovili zaostanek (16:19). Toda še en zadetek Skubeta je prekinil strelski post in povrnil mirnost v vrste Celjanov. Po zadetku Nemanje Zelenovića je bila razlika spet plus šest (24:18).

Gašper Marguč se bo prvič preizkusil tudi v članski reprezentanci. (Foto: RZS) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Švedi so po uspešnem protinapadu Victorja Ottossona v 51. minuti znižali na 20:25, toda obramba gostov je ostala trdna in varovanci Vladana Matića niso pustili, da bi bila njihova zmaga v Skandinaviji ogrožena. V končnici je priložnost dobila tudi celjska klop, vstopili so mladci Blaž Janc, Igor Žabič in Blaž Blagotinšek, v vrata pa je stopil Urban Lesjak. Vse to ni ogrozilo končne zmage pivovarjev (29:24), ki so se tako suvereno uvrstili v osmino finala.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč in Sebastian Skube. Prvi je dosegel devet golov in po nepolnem zadnjem krogu zasedel vodilno mesto na lestvici strelcev v ligi prvakov, drugi pa je prispeval pet zadetkov.

V soboto na vrsti Velenjčani

V soboto, 23. februarja, bo na veliko sceno stopila tudi velenjska ekipa, ki se bo na domačem igrišču pomerila s poljsko zasedbo - Vive Targi Kielce. Koprski Cimos bo v skupinskem delu evropskega pokala EHF v soboto gostil nemški Göppingen, mariborski Branik pa dan pozneje poljsko Wislo Plock.

Liga prvakov, skupina B, 10. kolo:

Sävehof : Celje Pivovarna Laško 24:29 (10:14)
Ottosson 6, Friden 5; Marguč 9, Skube 5.

Constanta : Kiel 25:28 (11:16)
Toma 6, Simicu 5; Jicha 7, Ekberg 6, Klein 5, Ilić 4

Sobota ob 17.15
Veszprem - Atlético Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.