Celjani dobili tekmece v boju za Ligo prvakov

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Moštvo iz mesta ob Savinji je lahko zadovoljno z žrebom za elitno tekmovanje.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvak Celje je dobil tekmeca v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Izbranci Dušana Kosića se bodo pomerili z irskim prvakom Dundalkom. O napredovanju v drugi krog kvalifikacij bo odločala le ena tekma. Ta bo 19. avgusta na celjskem stadionu Z'dežele.

Kosiću se je sicer na žrebu uresničila edina želja, ki jo je imel pred plesom kroglic. To je, da bi igrali na domačem stadionu. Tam bodo gostili irskega prvaka. Za razliko od Celja je ta v zadnjih sezonah nase opozoril v sezoni 2016/17, ko se je prebil v skupinski del Lige Evropa.

"Na tej ravni so vsi premagljivi, lahko pa tudi izgubiš čisto od vseh. Glede na to, da smo novinci, se moramo še kaj naučiti. Odzivi javnosti po žrebu so takšni, češ da nas čaka lahko delo. Mi se zagotovo ne bomo tako obnašali. Želimo si iti v naslednji krog, ampak bomo morali biti popolni," je za STA žreb ocenil Kosić.

"Sam se veselim dejstva, da bomo tekmo igrali doma, kar je mogoče manjša prednost za nas. Ampak kot sem že večkrat poudaril, je treba premagati vsakega, če želiš v naslednji krog. Verjamem pa, da smo sposobni zmagati," pa je z klubsko spletno stran povedal kapetan Celja Mitja Lotrič.

Liga prvakov Štirje goli v Barceloni, pet v Münchnu, velikana naprej

Sicer pa bo v prvem krogu kvalifikacij Ferencváros Mihe Blažiča igral proti Djurgårdenu, Sarajevo Elvisa Džafića bo igralo v gosteh z valižanskim Connah's Quay Nomads, Slovan Bratislava Alena Ožbolta, Žana Medveda in Kenana Bajrića pa na Ferskih otokih proti Klaksvíku.

Ronaldo Popravil je 95 let star rekord, po desetih pa neljub déjà vu

Preostali trije slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih Maribor, Olimpija in Mura bodo tekmece v 1. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa dobili v ponedeljek. Takrat bodo žrebali tudi pare 2. kvalifikacijskega kroga za Ligo prvakov.

Pari 1. kroga kvalifikacij Lige prvakov:

Ferencváros - Djurgården
Glasgow Celtic - KR Reykjavík
Legia Varšava - Drita/Linfield
Šerif Tiraspol - Fola Esch
Connah's - Sarajevo
Crvena zvezda - Europa
Budućnost Podgorica - Ludogorec
Ararat-Armenia - Omonia Nikozija
Floriana - CFR Cluj
Maccabi Tel Aviv - Riga
Qarabağ - Sileks
Dinamo Tbilisi - Tirana
Dinamo Brest - Astana
Molde - Kups Kuopio
Flora Tallinn - Suduva
Celje - Dundalk
Klaksvík - Slovan Bratislava

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.