Celjani izgubili v zadnji sekundi

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi devetega kroga regionalne lige Seha v gosteh izgubili proti Zagrebu s 27:28 (15:13).
Oglej si celoten članek

V letošnji sezoni so se Celjani in Zagrebčani že pomerili v prvem krogu lige prvakov, ko so slovenski državni prvaki slavili s 30:28, današnja, sicer sedemnajsta tekma teh dveh nasprotnikov, v katerih so do zdaj sedemkrat slavili Celjani, ena tekma se je končala brez zmagovalca, devetkrat pa se je zmage veselil Zagreb, pa je bila prva v regionalni ligi Seha. Z golom Stipeta Mandalinića v zadnji sekundi tekme so do zmage prišli Zagrebčani.

Celjski rokometaši so dvoboj z Zagrebčani, ki jih zdaj vodi Silvio Ivandija - kar osem sezon je nosil dres slovenskih državnih prvakov in je zamenjal selektorja slovenske reprezentance Veselina Vujovića -, začeli obetavno. Povedli so z 1:0, nato so pobudo sicer prevzeli domačini, toda v 14. minuti so vajeti igre v svoje roke spet prevzeli Celjani, ki so z golom Blaža Janca povedli z 8:7, z golom Tilna Kodrina z igralcem več, izključen je bil Mandalinić, pa so dve minuti pozneje prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti. Takšna je bila tudi razlika ob koncu prvega polčasa.

V 35. minuti so z golom razpoloženega Janca domačinom pobegnili na tri gole prednosti (18:15), toda po minuti odmora so Zagrebčani spet vzpostavili ravnotežje na igrišču in z golom Igorja Vorija izid izenačil na 19:19. Do konca tekme je bilo še 19 minut, izkušeni zagrebški krožni napadalec pa je že v naslednjem napadu svojo ekipo po daljšem času spet popeljal do vodstva z 20:19. Za minuto odmora se je tokrat odločil Branko Tamše, saj njegovi varovanci v napadu niso zadeli kar sedem minut.

Po minuti odmora so Celjani spet strnili svoje vrste, v napadu zaigrali bolj zbrano ter z golom Davida Razgorja v 54. minuti prevzeli vodstvo s 25:24. Še bližje zmagi so bili po obrambi Urbana Lesjaka, ki je v vratih zamenjal Ivana Gajića, in golu Povilasa Babarskasa za vodstvo s 26:24. Vendar to ni bilo dovolj za zmago, v napeti končnici je Lovro Jotić izid izenačil na 26:26, v zadnji sekundi tekme pa je Mandalinić z golom od daleč zapečatil usodo celjske ekipe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.