Celjani nemočni v Franciji

Foto: Profimedia Tomaž Ocvirk
Visok poraz celjskih rokometašev.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi petega kroga skupinskega dela lige prvakov v gosteh izgubili proti Nantesu s 27:38 (13:17). 

Nantes je pred domačimi gledalci vpisal drugo zmago v ligi prvakov, Celje, ki je v Franciji igrala močno zdesetkano, pa četrti poraz. Lanski finalisti najprestižnejšega klubskega tekmovanja v Evropi so proti pivovarjem izkoristili daljšo klop, kar 13 igralcev se je vpisalo med strelce, in težave celjskih prvakov v zunanji liniji, odločilno razliko pa naredili na začetku drugega polčasa, ko so prišli do desetih golov prednosti, ki so bili dovolj za mirnejše nadaljevanje.

Celjani so tekmo odprli z golom Tilna Kodrina, nato zapravili priložnost za 2:0, temu pa sledila serija Nantesa, ki je v sedmi minuti vodil s 6:2 in Tomaž Ocvirk je moral vzeti minuto odmora. Po zaostanku s 7:3 so se pivovarji le nekoliko bolj zbrali, pritisnili na igralce francoske ekipe, ki pet minut niso uspeli premagati Klemna Ferlina. Pri 7:5 se je za trenutek zazdelo, da bodo gostje iz Celja ujeli tekmece, toda hitro so se spet znašli v zaostanku štirih golov (5:9). Nekajkrat so se Ocvirkovi fantje spustili na -3, a prednost ob polčasu je znašala +4 (17:13).

Na začetku drugega polčasa so se nad Celjane zgrnili črni oblaki, saj je Nantes v 37. minuti povedel s 23:14, z minuto odmora jih je skušal odgnati celjski trener. V 41. minuti so Francozi prvič na tekmi vodili z desetimi goli prednosti (25:15). Pivovarjem je visok zaostanek uspelo nekoliko zmanjšati, v 50. minuti je bilo 29:23, a je šlo le za nekaj lepših trenutkov. Še več, v 59. minuti so gostitelji prvič na tekmi povedli s +11.

Prvi strelec tekme je bil s sedmimi goli Kiril Lazarov, pri Celju je šestkrat zadel Branko Vujović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.