Šport
106 ogledov

Celjani nemočni v Franciji

Tomaž Ocvirk
Visok poraz celjskih rokometašev.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi petega kroga skupinskega dela lige prvakov v gosteh izgubili proti Nantesu s 27:38 (13:17). 

Nantes je pred domačimi gledalci vpisal drugo zmago v ligi prvakov, Celje, ki je v Franciji igrala močno zdesetkano, pa četrti poraz. Lanski finalisti najprestižnejšega klubskega tekmovanja v Evropi so proti pivovarjem izkoristili daljšo klop, kar 13 igralcev se je vpisalo med strelce, in težave celjskih prvakov v zunanji liniji, odločilno razliko pa naredili na začetku drugega polčasa, ko so prišli do desetih golov prednosti, ki so bili dovolj za mirnejše nadaljevanje.

Celjani so tekmo odprli z golom Tilna Kodrina, nato zapravili priložnost za 2:0, temu pa sledila serija Nantesa, ki je v sedmi minuti vodil s 6:2 in Tomaž Ocvirk je moral vzeti minuto odmora. Po zaostanku s 7:3 so se pivovarji le nekoliko bolj zbrali, pritisnili na igralce francoske ekipe, ki pet minut niso uspeli premagati Klemna Ferlina. Pri 7:5 se je za trenutek zazdelo, da bodo gostje iz Celja ujeli tekmece, toda hitro so se spet znašli v zaostanku štirih golov (5:9). Nekajkrat so se Ocvirkovi fantje spustili na -3, a prednost ob polčasu je znašala +4 (17:13).

Na začetku drugega polčasa so se nad Celjane zgrnili črni oblaki, saj je Nantes v 37. minuti povedel s 23:14, z minuto odmora jih je skušal odgnati celjski trener. V 41. minuti so Francozi prvič na tekmi vodili z desetimi goli prednosti (25:15). Pivovarjem je visok zaostanek uspelo nekoliko zmanjšati, v 50. minuti je bilo 29:23, a je šlo le za nekaj lepših trenutkov. Še več, v 59. minuti so gostitelji prvič na tekmi povedli s +11.

Prvi strelec tekme je bil s sedmimi goli Kiril Lazarov, pri Celju je šestkrat zadel Branko Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.