Celjani zmagali na Slovaškem

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi regionalne lige Seha v gosteh premagali slovaški Tatran iz Prešova (25:31).
Oglej si celoten članek

Zasedba Celja PL je dosegla drugo zmago v nizu v regionalni ligi Seha. Po velenjskemu Gorenju je ukanila še slovaški Tatran iz Prešova, v svoji pri tekmi pa klonila proti madžarskemu Veszpremu.

V uvodnih desetih minutah je bila igra raztrgana, Celjani pa so si z dvema zaporednima goloma Blaža Janca v 16. minuti priigrali dva gola prednosti (6:4). Gostitelji so jih pet minut kasneje ujeli in izenačili na 7:7. Slovenski prvaki so znova zaigrali nekoliko odločneje in v 25. minuti znova povišali na 10:8, a so gostitelji naredili delni izid 3:0 in jih znova pahnili v rezultatski zaostanek, na velik odmor pa so se tekmeci podali z neodločenim izidom 11:11.

Druga polovica tekme je bila v znamenju izbrancev Branka Tamšeta, ki so letošnje rablje velenjske zasedbe na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov zasenčili v vseh prvinah. Predvsem udarno igro so prikazale v prelomnih trenutkih dvoboja, po njihovem vodstvu s 26:20 v 52. minuti pa je bilo tudi jasno, da bosta točki romali v Slovenijo.

Liga Seha, 3. kolo:

Tatran Prešov - Celje PL 25:31 (11:11)
Hrstka, Sadovji, Čip, Urban po 4; Janc 7, Zarabec in Kodrin po 6.

Vardar - Veszprem 29:22 (16:12)

Nedelja:
Gorenje - Nexe
Metalurg - Veszprem

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.